2018-02-09 14:29:54
Φωτογραφία για Η πιο πιθανή εξήγηση για τη λάθος παραγγελία που «φόρτωσε» την ολυμπιακή ομάδα της Νορβηγίας με... 15.000 αβγά
 Όχι, δεν φταίει το Google Translate για το μπέρδεμα Το κεφάλι τους σπάνε απο εχθές διάφοροι χρήστες του διαδικτύου προκειμένου να καταλάβουν πώς ακριβώς έγινε το λάθος

που φόρτωσε την ολυμπιακή ομάδα της Νορβηγίας - η οποία βρίσκεται στην Πιονγκτσανγκ για τους χειμερινούς αγώνες - με... 15.000 αβγά.

Η ξεκαρδιστική είδηση της λάθος παραγγελίας έκανε εχθές τον γύρο του διαδικτύου, συγκεντρώνοντας - όπως είναι φυσικό - απίστευτη καζούρα από τους χρήστες των social media.

Εκτός όμως από εκείνους που ήθελαν απλώς να κοροϊδέψουν τους Νορβηγούς σεφ, υπήρξαν και κάποιοι που εξέφρασαν την περιέργεια να μάθουν πώς ακριβώς «κατάφεραν»  να παραγγείλουν 15.000 αβγά αντί για 1.500, με αποτέλεσμα η κουζίνα τους να καλυφθεί απ' άκρη σ' άκρη με χάρτινες αβγοθήκες.

Αν και πολλοί βιάστηκαν να κατηγορήσουν το Google Translate, η μηχανική μετάφραση δεν δικαιολογεί την αλλαγή στους αριθμούς που προκάλεσε το μπέρδεμα. Έτσι η πιο λογική εξήγηση μέχρι στιγμής είναι εκείνη που αναφέρει ο Guardian.


Σύμφωνα με τη βρετανική σελίδα, «η Νότια Κορέα έχει ένα περίπλοκο αριθμητικό σύστημα που επιστρατεύει διαφορετικά συστήματα για διαφορετικούς σκοπούς. Είναι σύνηθες για τα εστιατόρια να αγοράζουν αυγά με το κασόνι, που περιέχει θήκες άνω των 30 τεμαχίων. Η αλλαγή μίας και μόνο συλλαβής σε μια τέτοια παραγγελία μπορεί να σημαίνει τη διαφορά ανάμεσα στο 1.500 και το 15.000».

Όσο για τους ίδιους τους σεφ της Νορβηγίας, που ευτυχώς κατάφεραν να επιστρέψουν τα 13.500 παραπανίσια αβγά, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να «λύσουν» την  περιέργεια του κοινού και αρκέστηκαν στο να φωτογραφηθούν με τα 1.500 αβγά που τους απέμειναν, δηλώνοντας «άκρως ικανοποιημένοι με αυτόν τον αριθμό».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ