2012-05-29 15:16:04
Φωτογραφία για Ικανοποίηση Ρομπάι για το βαθμό ετοιμότητας ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας
Πλήρως ικανοποιημένοι από το βαθμό ετοιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ, έμειναν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χερμαν Βαν Ρομπάι και τα στελέχη που τον συνόδευαν.

Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, κατά τις επαφές στη Λευκωσία, έγινε ενδελεχής παρουσίαση των ενεργειών που κάνει η Κύπρος και εκφράστηκε απόλυτη ικανοποίηση για το επίπεδο της προετοιμασίας.

«Πιστεύω», είπε, «ότι από πλευράς προετοιμασίας πάμε πολύ καλά, ωστόσο αστάθμητος παράγοντας είναι η κρίση στην ευρωζώνη και ειδικά η κρίση στην Ελλάδα».

Η κ. Μαρκουλλή ανέφερε ότι από την αρχή η Κύπρος έκανε ξεκάθαρο στα κράτη μέλη και στα θεσμικά όργανα ότι δεν θα εκμεταλλευθεί την Προεδρία για να προβάλει εθνικά θέματα και αυτό, όπως εξήγησε, επειδή η Τουρκία έστελνε αρνητικά μυνήματα και προσπαθούσε να δηλητηριάσει την Κυπριακή Προεδρία.


Είπε επίσης ότι στη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας οι ενταξιακές με τις άλλες υποψήφιες για ένταξη χώρες θα προχωρήσουν, ενώ για την Τουρκία θα μείνουν στάσιμες, λόγω της εκβιαστικής της πολιτικής.

Δηλώσεις Ρομπάι στο επίσημο δείπνο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σε ομιλία σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι η Κύπρος έχει την δύναμη και την αντοχή να αντιμετωπίσει τους δύσκολους για την οικονομία καιρούς,

«Όλες οι οικονομίες έχουν τις διαρθρωτικές τους προκλήσεις», είπε ο κ. Ρομπάι και πρόσθεσε ότι χρειάζονται σκληρές αποφάσεις και αποφασιστικές ενέργειες, ώστε να μειωθεί το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα, να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ελλάδα, είπε ότι η κατάσταση είναι μοναδική και απαιτεί τεράστιες προσπάθειες και θυσίες από τον ελληνικό λαό, αλλά και μεγάλη αλληλεγγύη από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Για τις τουρκικές αντιδράσεις στην επικείμενη κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι υπενθύμισε την ισχυρή στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς τη Λευκωσία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ