2018-02-12 23:53:11
Φωτογραφία για H Ένωση Αξιωματικών Αν. Μακεδονίας και Θράκης για το ειδικό επίδομα στις ΟΠΚΕ
Παραθέτουμε την πρόταση της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την χορήγηση ειδικού επιδόματος στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας

        Όπως είναι γνωστό, στις έδρες έκαστης Διεύθυνσης Αστυνομίας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., καθώς και σε όλη την ελληνική επικράτεια, έχουν συγκροτηθεί με διαταγή του ΑΕΑ/Δνση Δημόσιας Ασφάλειας, ομάδες πρόληψης-καταστολής εγκληματικότητας , απαρτιζόμενες από εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο αστυνομικό προσωπικό. Κύρια αποστολή των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. είναι η πρόληψη και η καταστολή της βαριάς εγκληματικότητας (κλοπές, ληστείες, εκβιάσεις, εμπόριο ναρκωτικών κ.λ.π.), αποτελώντας κατ’ ουσίαν και τον επιχειρησιακό βραχίονα των Υπηρεσιών Ασφαλείας σε 24ωρη βάση για την πάταξη της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος  ασφάλειας των πολιτών. Επιπρόσθετα, οι ομάδες αυτές, ευρισκόμενες σε  κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας, διατάσσονται να παράσχουν συνδρομή σε άλλες αστυνομικές Υπηρεσίες, να πραγματοποιήσουν μεταγωγές επικίνδυνων-υπόπτων απόδρασης κρατουμένων, να συνοδεύσουν χρηματαποστολές, να λάβουν μέτρα ασφαλείας κατά την συνοδεία επισήμων προσώπων κ.λ.π.


 

        Πέρα των ανωτέρω, σε τακτική βάση, λόγω των διαρκών υπηρεσιακών αναγκών καλούνται να ενισχύσουν, κατόπιν σχετικών διαταγών της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ., άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας της Περιφέρειας μας ή να μετακινηθούν συχνά και εκτός των γεωγραφικών ορίων Α.Μ.Θ. (π.χ. διαταγή Α.Ε.Α. ή Γ.Ε.Α.Β.Ε.), στα πλαίσια λήψης  αυξημένων μέτρων τάξης αρμοδιότητας τους (αθλητικές εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις αγροτών, συγκεντρώσεις ακραίων ιδεολογικά χώρων κλπ), χρησιμοποιούμενες ως ευέλικτες ομάδες επέμβασης επικουρικά των διμοιριών. Αποτέλεσμα αυτού είναι να εργάζονται οι αστυνομικοί που τις στελεχώνουν, τόσο σε επίπεδο καθηκόντων όσο και σε επίπεδο εργατοωρών, όπως ακριβώς οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τις διμοιρίες υποστήριξης, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν το σχετικό επίδομα των διμοιριών, ούτε κάποιο άλλο ειδικό επίδομα ως αντιστάθμισμα,  παρόλο που εμπλέκονται σε όλα τα μέτρα τάξης στα οποία συμμετέχουν από κοινού με τις Δ.Υ. διμοιρίες υποστήριξης.

       Κατόπιν αυτών, η Ένωσή μας, σεβόμενη τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και αντιλαμβανόμενη τις εκάστοτε αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες, προτείνει στην κατεύθυνση της δίκαιης επίλυσης του θέματος αυτού, όπως εξετασθεί η επέκταση χορήγησης του ειδικού επιδόματος των Διμοιριών και στους αστυνομικούς που στελεχώνουν τις Ο.Π.Κ.Ε. για λόγους δικαιοσύνης, ίσης μεταχείρισης και παροχής κινήτρων στελέχωσής τους, καθόσον τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί στην πράξη ελάχιστη επιθυμία επάνδρωσης τους,  από το αστυνομικό προσωπικό μετά την παύση πολλών σημαντικών οικονομικών κινήτρων που ίσχυαν σε παρελθούσες περιόδους.

 

 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ