2018-02-13 11:39:21
Φωτογραφία για Γιατί να επιβαρύνονται οι αποδοχές στελεχών ΕΔ-ΣΑ με την αναχρονιστική κράτηση για «διαφορά προαγωγής»;
Καταργείστε επιτελούς την κράτηση για διαφορά προαγωγής στις αποδοχές των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ

Tου Λοχαγού ε.α (Ο) Ηλία Νατσιούλα, Απόφοιτου Οικονομικού ΣΣΑΣ και Οικονομικού Σύμβουλου της ΕΣΠΕΘ

Με το νέο μισθολόγιο με το που αλλάζεις κλιμάκιο κάθε 1 ή 2 χρόνια θα σου γίνεται κράτηση για διαφορά προαγωγής.

Απ ότι φαίνεται στο νέο μισθολόγιο ναι μεν μειώθηκε το ποσό κράτησης αλλά η διαφορά τώρα είναι ότι γίνεται κάθε 1 με 2 χρόνια που αλλάζεις Μισθολογικό Κλιμάκιο (ΜΚ). Επισημαίνεται ότι τα ΜΚ με το νέο μισθολόγιο είναι σε «αντιστοίχηση»με το προηγούμενο μισθολόγιο όταν δηλαδή άλλαζες χρονοεπίδομα ή μισθολογικό βαθμό κλπ. Όμως με το προηγούμενο μισθολόγιο, όταν δηλαδή άλλαζες χρονοεπίδομα δεν σου γίνονταν κράτηση διαφοράς προαγωγής. Τώρα όμως που το χρονοεπιδομα ενσωματώθηκε στο βασικό μισθό αυξήθηκε και η συχνότητα της κράτησης διαφορά προαγωγής.

Ποιος ο λόγος να γίνεται πρόσθετη κράτηση υπέρ των Ταμείων (Μετοχικό και ΕΛΟΑ) όταν ούτως ή άλλως με την αλλαγή κλιμακίου γίνεται κράτηση υπέρ αυτών των ταμείων σε μηνιαία βάση;


Η ΕΣΠΕΘ και η ΠΟΜΕΝΣ στην οποία απευθύνεται το παρόν ας εξετάσει το θέμα και αν κρίνει να αναλάβει πρωτοβουλία υποβολής πρότασης για κατάργηση αυτών των αναχρονιστικών κρατήσεων που επιβαρύνουν τις αποδοχές των στελεχών.

Ιστορικό:

Προηγούμενο μισθολόγιο

1. Κράτηση υπέρ ΜΤΣ για διαφορά προαγωγής: Η κράτηση υπέρ ΜΤΣ για διαφορά προαγωγής, αποτελείται από τη διαφορά του βασικού μισθού (ΒΜ) του βαθμού που προάγονται και του ΒΜ του βαθμού που κατείχαν για ένα τρίμηνο. Η διαφορά προαγωγής κρατείται εφάπαξ στο ΣΞ σε μια μισθοδοσία μετά από την προαγωγή. Εφόσον ο στρατιωτικός προαχθεί μισθολογικά, η κράτηση διαφοράς προαγωγής θα γίνει κατά τη μισθολογική προαγωγή αυτού και όταν στη συνέχεια λάβει και τον διοικητικό βαθμό, η παραπάνω κράτηση δεν θα επαναληφθεί. Στο ΠΝ και την ΠΑ η κράτηση γίνονταν σε 3 μηνιαίες δόσεις.

2. Κράτηση υπέρ ΜΤΣ ΕΛΟΑΣ για διαφορά προαγωγής:Σε περίπτωση προαγωγής στρατιωτικού (διοικητική ή μισθολογική εφόσον προηγείται), ενεργείται κράτηση ανάλογη με αυτή του ΜΤΣ/ΔΠ, μόνο για την περίπτωση του ΤΑΣ η διαφορά των βασικών μισθών κρατείται για ένα μήνα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ