2018-02-13 12:00:36
Φωτογραφία για 15 απλοί και καθημερινοί τρόποι για να μη νιώθεις συνέχεια πείνα!
Οσο η θερμοκρασία πέφτει και οι νύχτες μεγαλώνουν, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείς ότι πεινάς (και κατά συνέπεια, τρως) όλη την ώρα;

Το πρόβλημα είναι ότι εάν συνεχίσεις με αυτό το ρυθμό μέχρι τα Χριστούγεννα είναι βέβαιο ότι δεν θα χωράς στα τζιν σου (για το καλοκαίρι, μη σου πω καλύτερα)  Εάν θέλεις να αποφύγεις να τρως περισσότερο από όσο χρειάζεται ο οργανισμός σου πρέπει να μάθεις στο σώμα σου να μη σου στέλνει λάθος μηνύματα (ξέρεις, εκείνα που σε κάνουν να σκέφτεσαι το προφιτερόλ που περίσσεψε και είναι ακόμα στο ψυγείο). Να μερικοί τρόποι να κάνεις το στομάχι σου να νιώθει γεμάτο για περισσότερη ώρα.

Φάε πρωινό

Ποτέ μα ποτέ μην φεύγεις από το σπίτι χωρίς να έχεις φάει πρωινό -όχι, ένας καφές δεν αρκεί. Το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι απαραίτητο για να πάρει μπροστά ο μεταβολισμός σου και για να έχεις ενέργεια για πολλές ώρες.

Πιες πολύ νερό


Ο γνωστός κανόνας για τα 8 ποτήρια την ημέρα δεν έχει βγει χωρίς λόγο. Το ίδιο και το γνωστό ανέκδοτο που καταλήγει με τη φράση «Είδες; Τελικά δεν πείναγες, δίψαγες»!

Μάσα μια τσίχλα

Ακόμα κι αν δεν κατεβάζεις μπουκιά, το λαίμαργο κομμάτι του εαυτού σου νιώθει μια κάποια ικανοποίηση και μόνο που μασάς. Έτσι, είναι λιγότερο πιθανό να αρχίσει να βάζει διάφορα στο νου σου (τυρόπιτες, για παράδειγμα).

Βούρτσισε τα δόντια σου μετά το γεύμα

Θα έχεις ακούσει ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να πάρει το μήνυμα ότι έχεις φάει αρκετά και να δώσει εντολή να σταματήσουν οι λιγούρες. Για να αποφύγεις να τσιμπολογάς όσο περιμένεις αυτό το μήνυμα να φτάσει στον παραλήπτη, βούρτσισε τα δόντια σου μετά το φαγητό.

Κοιμήσου λίγο το μεσημέρι

Πολλές φορές τρώμε περισσότερο από όσο χρειάζεται ο οργανισμός μας μόνο και μόνο γιατί νιώθουμε κούραση και πιστεύουμε ότι με το φαγητό θα πάρουμε ενέργεια. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ενέργεια ξαπλώνοντας και παίρνοντας έναν μικρό υπνάκο.

Μην σκέφτεσαι το φαγητό

Δεν σου έχει τύχει να περάσεις έξω από ένα φούρνο και ξαφνικά να νιώσεις την τρελή επιθυμία να φας τσουρέκι; Οι μυρωδιές, οι εικόνες ακόμα και οι σκέψεις για το φαγητό, κάνουν το στομάχι σου να γεμίζει με γαστρικά υγρά και εσύ να αποκτάς το αίσθημα της πείνας. Οπότε, ναι, καλά κατάλαβες, κομμένο το #foodporn και το Pinterest!

Φάε πολλές φορές κι από λίγο

Είναι ένας από τους πιο εγγυημένους τρόπους να μην πεινάς και να κάνεις το μεταβολισμό σου συνέχεια να τρέχει. Προσοχή όμως: θα πρέπει να δείξεις μεγάλη αυτοσυγκράτηση: όταν λέμε λίγο εννοούμε λίγο!

Αφιέρωσε χρόνο στο φαγητό σου

Όταν τρως ενώ βλέπεις τηλεόραση ή χαζεύεις στο Facebook, ο εγκέφαλός σου δεν θα πάρει ποτέ το μήνυμα του κορεσμού και θα συνεχίσεις να νιώθεις πείνα ακόμα κι αν κατεβάσεις μια ολόκληρη πίτσα. Κάθισε στο τραπέζι και φάε αργά, απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά. Ένα ακόμα κολπάκι που μπορείς να κάνεις είναι να αφήνεις κάτω το πιρούνι κάθε φορά που βάζεις μια μπουκιά στο στόμα σου και μέχρι να τη μασήσεις καλά, αντί να το κρατάς ανά χείρας ώστε να είσαι ετοιμοπόλεμη!

Βάλε υγιεινές, light τροφές σε πρώτο πλάνο

Μάντεψε τι είναι πιο πιθανό να φας όταν νιώσεις πείνα: το σακουλάκι με τα πατατάκια που έχεις πρώτη μούρη στο τραπεζάκι του σαλονιού ή τα καρότα που έχεις καταχωνιάσει στο πίσω μέρος της φρουτοθήκης στο ψυγείο; Σωστά μάντεψες! Όταν πεινάς θα φας κυριολεκτικά ό,τι βρεις μπροστά σου, οπότε φρόντισε να βρεις κάτι υγιεινό και χωρίς πολλά λιπαρά, όπως φρούτα, μπαστουνάκια λαχανικών, ντοματίνια, ρυζογκοφρέτες κ.λπ.

Πρόσεχε τους υδατάνθρακες

Θα έχεις ακούσει ότι οι απλοί υδατάνθρακες παχαίνουν, όμως δεν είναι ότι έχουν πολλές θερμίδες. Αυτό που κάνουν είναι ότι ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τα οποία, μετά από λίγη ώρα, πέφτουν εξίσου απότομα και σε κάνουν να πεινάς. Μείωσε την ποσότητα των απλών υδατανθράκων που τρως (λευκό ψωμί, μακαρόνια, ρύζι κ.λπ.) και αντικατέστησε όσο περισσότερους μπορείς με σύνθετους (ολικής άλεσης).

Φάε περισσότερες φυτικές ίνες

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως τα λαχανικά και τα προϊόντα που φτιάνονται από δημητριακά ολικής άλεσης σε χορταίνουν για περισσότερες ώρες επειδή χρειάζονται πολύ χρόνο για να τα χωνέψεις, σε σχέση με άλλα φαγητά. Επιπλέον, βοηθούν τη λειτουργία της πέψης και του γαστρεντερικού συστήματος.

Βάλε λιγότερο αλάτι

Το πολύ αλάτι προκαλεί αφυδάτωση, η οποία συχνά παρερμηνεύεται από τον εγκέφαλο σαν πείνα, με αποτέλεσμα να σε στέλνει περισσότερες βόλτες στο ψυγείο. Απόφυγέ το όπου μπορείς (π.χ. φάε ανάλατους ξηρούς καρπούς ή ποπ κορν).

Χαλάρωσε

Θα έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι τρως περισσότερο όταν είσαι αγχωμένη. Η λύση λοιπόν δεν είναι να φας εκείνο το σουφλέ σοκολάτα, αλλά να αντιμετωπίσεις κατά πρόσωπο αυτό που σε αγχώνει, ό,τι κι αν είναι.

Βρες κάτι να κάνεις

Αργία μήτηρ πάσης κακίας, έλεγαν κάποτε και με το «κακίας» προφανώς εννοούσαν και την υπερφαγία. Όταν είσαι απασχολημένη με κάτι είναι λιγότερο πιθανό να σκεφτείς «τι να έτρωγα τώρα;». Αν μάλιστα με αυτή τη δραστηριότητα μπορείς να κάψεις και καμιά θερμίδα (π.χ. αν πας στο γυμναστήριο ή μια βόλτα στο πάρκο) ακόμα καλύτερα!

Μην το παρακάνεις με το αλκοόλ

Το μόνο που σου δίνουν τα αλκοολούχα ποτά είναι «κενές» θερμίδες, δηλαδή θερμίδες που δεν έχουν καμία απολύτως διατροφική αξία. Επιπλέον, χαλαρώνουν τις αναστολές σου και έτσι είναι πιο πιθανό να «επιτεθείς» όχι μόνο στο αγόρι στο απέναντι τραπέζι αλλά και στο double bacon στο απέναντι μπεργκεράδικο!

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ