2018-02-13 13:49:17
Φωτογραφία για Ο Ερυθρός Σταυρός τερματίζει την παροχή υπηρεσιών σε προσφυγικές δομές
Ο Ερυθρός Σταυρός τερματίζει την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις δομές φιλοξενίας προσφύγων στην Ριτσώνα και στον Σκαραμαγκά στις 28 Φεβρουαρίου. Οι ελληνικές

αρχές αναλαμβάνουν το βάρος της ευθύνης της παροχής υπηρεσιών υγείας.

«Χαιρετίζουμε την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να αναλάβει την ευθύνη της παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ανθρώπους που εξακολουθούν να ζουν σε δύσκολες συνθήκες στις δομές φιλοξενίας», δηλώνει ο Ρούμπεν Κάνο, επικεφαλής του Γραφείου της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού (IFRC) στην Ελλάδα.

«Έχουμε ξεκινήσει μια ενημερωτική εκστρατεία προκειμένου να πληροφορήσουμε τους διαμένοντες στις δομές για τις επικείμενες αλλαγές καθώς είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν και να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και για ποιο λόγο. Είναι κρίσιμης σημασίας οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και προτρέπουμε τις αρχές να εξασφαλίσουν ιατροφαρμακευτικό υλικό, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό καθώς και υπηρεσίες διερμηνείας σε όλες τις δομές φιλοξενίας», υπογραμμίζει ο κ. Κάνο.  


Από τον Μάρτιο του 2016 ο Ερυθρός Σταυρός μέχρι σήμερα έχει παράσχει συνολικά περισσότερες από 90.000 υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ενώ σχεδόν 900 διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας Νέας Καβάλας, Ριτσώνας και Σκαραμαγκά, έχουν εκπαιδευτεί ως εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Ο Ερυθρός Σταυρός στοχεύει σε μακροπρόθεσμες και βιώσιμες λύσεις για τους πρόσφυγες που ζουν στην ηπειρωτική χώρα δίνοντας προτεραιότητα στην παροχή στήριξης υπό μορφή χρηματικής βοήθειας και υπηρεσιών ένταξης και υποστήριξης, όπως τα πολυδύναμα κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέσω των οποίων προάγονται διαδικασίες ένταξης και ενσωμάτωσης τους.

Οι δραστηριότητες του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα χρηματοδοτούνται από την έκκληση έκτακτης ανάγκης της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού (IFRC), η οποία περιλαμβάνει οικονομική υποστήριξη από τη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  (ECHO) και άλλους δωρητές.

tovima.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ