2018-02-13 20:18:36
Φωτογραφία για ''Καταπέλτης'' ο ΑΝΥΕΘΑ Δημ. Βίτσας για Ερντογάν: Όποιος «ονειρεύεται» θα του λέγαμε να μην ξυπνήσει από το βαθύ του ύπνο, γιατί η πραγματικότητα είναι διαφορετική και προσδιορίζεται από τη δύναμή μας»
 Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, παρέστη σήμερα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου Βοηθητικού Πλοίου Βάσεως (ΒΒ) «ΠΤΟΛΕΜΑΪΣ», στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.» στο Πέραμα, το τέταρτο επί συνόλου τεσσάρων ομοίου τύπου πλοίων.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι.

Το νέο ΒΒ, ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής, έχει χωρητικότητα μεταφοράς 150 ατόμων, διαθέτει δύο κυρίες μηχανές και σύγχρονο ναυτιλιακό εξοπλισμό.

Βασική αποστολή του πλοίου είναι η μεταφορά του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού στα πλοία και υπηρεσίες του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, αναβαθμίζοντας τον τρόπο μετάβασής του στην εργασία, με ασφάλεια και ταχύτητα.


Ο ΑΝΥΕΘΑ στο χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε:

«Κυρίες και κύριοι, αξιότιμοι προσκεκλημένοι,

Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που βρίσκομαι ανάμεσά σας.

Είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι το Νοέμβριο του 2015 υπογράψαμε την έναρξη αυτού του προγράμματος για τα τέσσερα βοηθητικά πλοία και το Φλεβάρη του 2018 παραλαμβάνουμε το τέταρτο από αυτά, το τελευταίο. Αυτό μου δίνει την ευκαιρία, να πω πως ανοίγει με αυτό τον τρόπο και μια προσπάθεια μιας νέας εποχής, όπου οι ανάγκες βρίσκουν τους κατάλληλους ανθρώπους για να τις προχωρήσουν και τους κατάλληλους συνεργάτες, ώστε  εντός  χρόνου και με τα συγκεκριμένα και διαθέσιμα χρήματα να ολοκληρώνουμε το έργο.

Αυτό μας κάνει να ξεφεύγουμε από την παλιά συνήθεια των πολιτικών να λένε και να μην κάνουν ή από την παλιά συνήθεια του Δημοσίου, να ξεκινάει και να μην ολοκληρώνει. Με αυτό τον τρόπο θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην ακούραστη προσπάθεια του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και στη διεύθυνση και στους εργαζόμενους των Νέων Ελληνικών Ναυπηγείων, οι οποίοι κατάλαβαν το βαθύτερο πνεύμα. Δεν είναι κανένα τεράστιο έργο αλλά έχει μέσα του ένα πνεύμα το οποίο πρέπει και εμείς να ενστερνιστούμε, όπως κάνουν οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και να το προχωρήσουμε. Αυτό θα μας χρειαστεί όλο το επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί πρέπει να δουλέψουμε γοργά και σκληρά, ώστε να αναζωογονήσουμε τη ναυπηγική βιομηχανία στη χώρα μας.

Έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι έχουμε κάνει κάποια βήματα. Βλέπω με χαρά ότι υπάρχει ένας προσανατολισμός εδώ σε αυτό το ναυπηγείο και σε άλλα σκάφη αλλά και στο γιώτινγκ και αυτό δίνει μια νέα δυναμική. Αναμένουμε την ήδη καθυστερημένη απόφαση που αφορά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ώστε όντας έτοιμοι σαν Πολεμικό Ναυτικό, σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και σαν κυβέρνηση, να ξεκινήσουμε μια διαδικασία αναζωογόνησης και των μεγάλων ναυπηγείων, πράγμα που θα δώσει νέες θέσεις εργασίας, ή καλύτερα θα επαναφέρει  τις θέσεις εργασίας στα μεγάλα ναυπηγεία αλλά και στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, αλλά θα δώσει και ισχυρή ένεση και στην οικονομία της χώρας. Αυτό είναι ένα βασικό ζήτημα και θα ήθελα να τονίσω αυτή του τη διάσταση που ενέχει και η σημερινή μας τελετή απόδοσης και του «Πτολεμαΐς».

Φέτος έχουμε το έτος μέριμνας για το προσωπικό. Είναι μια έκφραση η ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, δείχνει και το ειδικότερο ενδιαφέρον, όμως εγώ θα διέστειλα αυτή τη λογική, θα μιλούσα για ένα έτος μέριμνας γενικότερα για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Έχει μεγάλη σημασία μαζί με τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, να διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο, και διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο, και το Ναύσταθμο, ο οποίος είναι το μεγάλο ζωτικό όργανο του συνολικού Πολεμικού μας Ναυτικού. Ήδη προχωράμε με τα επιτελεία του Πολεμικού Ναυτικού να ολοκληρώσουμε την πλήρη ένταξη των 72 ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται  αυτή τη στιγμή στο Ναύσταθμο υπό συνθήκες συμβάσεων και οι οποίοι είναι η μεγάλη ενίσχυση της προσπάθειας που κάνουμε.

Εμείς θέλουμε να ενώσουμε τις δυνατότητες του Ναυστάθμου με τις δυνατότητες που έχει η ιδιωτική επιχειρηματικότητα και να τις αναδείξουμε σε ένα νέο επίπεδο, όπου θα κερδίσουν όλοι. Με αυτό τον τρόπο και η επιχειρηματικότητα θα πάει μπροστά στη χώρα μας και με αυτό τον τρόπο η χώρα μας θα ξεπεράσει σταθερά και σίγουρα την περίοδο της κρίσης και θα μπαίνει σε μια βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη.

Όλα αυτά σε μια εποχή που είναι ταραγμένη, μας δίνουν και μια ακόμα ελπίδα. Μας δίνουν την ελπίδα, στον ελληνικό λαό, οι άνδρες και οι γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού το ξέρουν πολύ καλά, ότι η χώρα μας θα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με βάση το Διεθνές Δίκαιο αλλά και τους αγώνες του ελληνικού λαού, με ψυχραιμία αλλά και με αποφασιστικότητα.

Ακούμε κραυγές οι οποίες θέτουν σε αμφισβήτηση την  κυριαρχία της χώρας μας. Αυτές τις κραυγές τις ακούμε ως αλαλαγμούς έλλειψης ψυχραιμίας, και προβλημάτων, από την αντίπερα όχθη. Εμείς ξέρουμε τί είναι δικό μας και ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε, ώστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο να είναι δεδομένα. Τα σχέδια που κάνει σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και τα Γενικά Επιτελεία είναι τέτοια, τα οποία μπορούν να κάνουν τον ελληνικό λαό να προσανατολίζεται και να αφιερώνεται ψύχραιμα και ήρεμα στα ειρηνικά του έργα. Είναι κατοχυρωμένη η ασφάλεια μας. Για αυτό δεν θα πρέπει κανένας να έχει αμφιβολία και οποίος «ονειρεύεται» θα του λέγαμε να μην ξυπνήσει από το βαθύ του ύπνο, γιατί η πραγματικότητα είναι διαφορετική και προσδιορίζεται από τη δύναμή μας»
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H διάψευση του ΑΝΤ1...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H διάψευση του ΑΝΤ1...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ