2018-02-13 21:02:16
Φωτογραφία για Συμβουλές ομορφιάς για να σας... προσλάβουν!
Στείλαμε λοιπόν, το βιογραφικό μας και οργανώνουμε τα επικείμενα επαγγελματικά μας ραντεβού! Εκτός από τα τυπικά προσόντα, η εμφάνιση παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς δημιουργεί τις πρώτες εντυπώσεις. Πώς, όμως, θα πετύχουμε το ιδανικό look που θα συνεισφέρει στο επιθυμητό αποτέλεσμα;

Εκτός από τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτουμε στον επαγγελματικό μας τομέα, σε μια συνέντευξη για εύρεση εργασίας, η εμφάνιση επηρεάζει την πρόσληψη ή την απόρριψή μας πολύ περισσότερο από ό,τι φανταζόμαστε!

 Οπωσδήποτε, σε μία τέτοια συνάντηση, το σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένες, να δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και να εστιάζουμε με αυτοπεποίθηση στις λεπτομέρειες, αλλά το να αισθανόμαστε σιγουριά για την εικόνα μας, μας δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση! Η καθαριότητα, η προσοχή στα ρούχα μας και μερικές ακόμα συμβουλές ομορφιάς μπορούν να γίνουν το εισιτήριο για την κατάκτηση της νέας θέσης. Καλή επιτυχία, λοιπόν!


Μακιγιάζ: Όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο

- Το βράδυ, πριν από τη συνέντευξη, μια ελαφριά απολέπιση σε όλο το πρόσωπο θα κάνει την επιδερμίδα μας φωτεινότερη. Ειδικά για την περιοχή των χειλιών είναι καλό να επιμείνουμε λίγο περισσότερο, ώστε να αποκτήσουν υγιή εμφάνιση και βελούδινη υφή. Στη συνέχεια, απλώνουμε έναν ορό στο πρόσωπο και ένα θρεπτικό balm στην περιοχή των χειλιών.

- Ας δώσουμε στον εαυτό μας την άνεση του χρόνου. Εάν το πρωί χρειαζόμαστε ένα τέταρτο για να ετοιμαστούμε, για το επικείμενο επαγγελματικό ραντεβού είναι καλό να έχουμε στη διάθεσή μας μισή ώρα, τουλάχιστον!

- Αντί για μέικαπ χρησιμοποιούμε μία ενυδατική κρέμα με χρώμα ή μία σύνθεση BB, ώστε να εξομαλύνουμε τον χρωματικό τόνο τής επιδερμίδας μας, χωρίς τη δημιουργία αλλεπάλληλων στρώσεων. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε με τα δάχτυλα λίγο κονσίλερ στις ατέλειες, τοπικά και έχουμε την τέλεια βάση!

- Οι σκιές ματιών σε ουδέτερους τόνους και φυσικές αποχρώσεις θεωρούνται ιδανικές. Οπωσδήποτε, δεν χρησιμοποιούμε glitter, ενώ μια σκιά με ελαφριά λάμψη (shimmering), μεμονωμένα στο κινητό του βλεφάρου ή κάτω από τα φρύδια ή στην εσωτερική γωνία των ματιών μπορεί να αναδείξει διακριτικά το βλέμμα μας.

- Το άι-λάινερ, κατά προτίμηση σε σκούρο καφέ χρώμα και όχι μαύρο, σύρριζα στις βλεφαρίδες και χωρίς να φαρδαίνει προς την εξωτερική γωνία είναι μια καλή κίνηση, εάν φυσικά διαθέτουμε την επιθυμητή σταθερότητα. Διαφορετικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μολύβι ματιών.

- Φυσικά και θα τονίσουμε τις βλεφαρίδες μας με μάσκαρα, αλλά χωρίς πολλαπλές στρώσεις. Ένα- δυο περάσματα είναι αρκετά σε μαύρη ή ακόμα καλύτερα, σε σοκολατένια απόχρωση.

- Τα καλοσχηματισμένα φρύδια τονίζουν με τον πιο όμορφο τρόπο το βλέμμα, αλλά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Δεν παραλείπουμε λοιπόν, να τα μακιγιάρουμε επιλέγοντας, όμως, μια ανοιχτότερη απόχρωση από το φυσικό τους χρώμα και δεν το παρακάνουμε! Στη συνέχεια. τα χτενίζουμε και ολοκληρώνουμε με ζελ σταθεροποίησης.

- Το χρώμα υγείας είναι απαραίτητο σε κάθε μακιγιάζ. Επιλέγοντας μια φυσική, απαλή ρόδινη απόχρωση τονίζουμε ανάλαφρα τα μήλα τού προσώπου μας δίνοντας έναν τόνο φρεσκάδας. Αποφεύγουμε την τεχνική του contouring και highlighting, καθώς και τις προτάσεις τερακότας, μια και είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα φυσικό look.

- Στα χείλη μας είναι καλό να περάσουμε ένα κραγιόν σε ματ ή ημι-ματ υφή, αποφεύγοντας τα λιπ γκλος ή τις λαμπερές συνθέσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις προσωπικές μας εξόδους. Το χρώμα επίσης, είναι σκόπιμο να πλησιάζει τις φυσικές αποχρώσεις, χωρίς υπερβολές.

Μαλλιά: Απλά, όμορφα!

- Λούζουμε και στεγνώνουμε τα μαλλιά μας το προηγούμενο βράδυ, ώστε να μοσχομυρίζουν καθαριότητα διευκολύνοντας και την διαδικασία του styling την επόμενη. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε να καθυστερήσουμε την ημέρα του ραντεβού μας.

- Εάν τα μαλλιά μας είναι αρκετά μακριά, μπορούμε να τα πιάσουμε σε μια χαλαρή αλογοουρά. Εκτός του ανεπιτήδευτου look, το συγκεκριμένο χτένισμα εξασφαλίζει πως δεν θα μπορούμε να «παίζουμε» με τα μαλλιά μας την ώρα της συνέντευξης!

- Ακόμα και εάν δεν είμαστε εξοικειωμένες με τη λακ, σε μια τέτοια περίπτωση είναι σκόπιμο να ψεκάσουμε ελαφρά τα μαλλιά μας, για να μην αρχίσουν να πετούν αργότερα, διάφορες τούφες δεξιά κι αριστερά!

- Αποφεύγουμε τα εντυπωσιακά αξεσουάρ στα μαλλιά μας, ακόμα και εάν πρόκειται να συζητήσουμε για μια θέση εργασίας που αφορά δεν απαιτεί αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα. Τα έντονα στοιχεία στο χτένισμα αποσυντονίζουν τους συνομιλητές μας και προσδίδουν ένταση στην εικόνα μας.

- Σε γενικές γραμμές, αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι να κρατήσουμε τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπό μας. Οι φράντζες που πέφτουν στα μάτια μας μπορεί να είναι σέξι για το επόμενο ερωτικό μας ραντεβού, αλλά δεν προβάλλουν την επαγγελματική μας εικόνα. Εάν δεν μπορούμε να κρατήσουμε καθαρό το πρόσωπό μας με ένα χτένισμα, τότε κάποιο απλό τσιμπιδάκι ή μικροσκοπικό κοκαλάκι είναι η λύση.

Άρωμα: Καλύτερα, όχι!

- Το καλύτερο είναι να μην φορέσουμε καθόλου άρωμα. Και αυτό διότι μπορεί ακόμα και να αναβληθεί η συνέντευξή μας εάν το άρωμα μας ξυπνήσει δυσάρεστες μνήμες στους υπεύθυνους ή ακόμα χειρότερα, εάν είναι αλλεργικοί στα συγκεκριμένα συστατικά!

- Για να νιώθουμε φρεσκάδα και άνεση, χρησιμοποιούμε με βεβαιότητα ένα καλό αποσμητικό. Στη συνέχεια, ένα ελαφρά αρωματισμένο body lotion ή μια κρέμα σώματος θα ντύσει το δέρμα μας με ένα αρωματικό πέπλο, με απόλυτη διακριτικότητα!

Νύχια: Φυσικά, περιποιημένα

- Ακόμα και εάν δεν χρησιμοποιούμε βερνίκι νυχιών, τα χέρια μας πρέπει να είναι περιποιημένα, οπότε ένα απλό μανικιούρ είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε μια-δυο ημέρες πριν.

- Είναι καλό να αποφύγουμε το υπερβολικό μήκος στα νύχια μας. Ένα μέτριο σχήμα ή ακόμα και τα κοντά νύχια μπορεί να είναι ιδανικά, φροντίζοντας βέβαια να είναι λιμαρισμένα σωστά.

- Εάν προτιμήσουμε να περάσουμε χρώμα στα νύχια μας, οι ουδέτερες αποχρώσεις είναι αρκετά ελκυστικές, ενώ μπορούμε να κινηθούμε μεταξύ της χρωματικής γκάμας των μπεζ και των παλ ροζ βερνικιών.

- Αρκετές από εμάς είναι εθισμένες στο γαλλικό μανικιούρ! Θεωρείται πως προσδίδει ένα κλασικό και αριστοκρατικό look στην εμφάνιση των νυχιών μας, αλλά θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο απαλό, χωρίς χρωματικές εντάσεις και τέλειο, από τεχνικής άποψης. Διαφορετικά, καλύτερα να προτιμήσουμε τη μονοχρωμία.

Top tip: Φροντίζουμε να χαμογελάμε και να αποπνέουμε σιγουριά και αισιοδοξία. Όλη αυτή η φροντίδα και η περιποίηση της εμφάνισής μας δεν θα σημαίνει και πολλά, εάν δεν νιώθουμε ενθουσιασμένες για τη συγκεκριμένη συνέντευξη. Καλή επιτυχία!

Από την Άντζελα Μολφέτα

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ