2018-02-14 03:44:39
Φωτογραφία για Ποιοι θα ζήσουν πρώτοι το μέλλον, μέσα από την ασύρματη τεχνολογία 5G
Οι πρώτοι που θα βιώσουν το μέλλον της ασύρματης τεχνολογίας, πολύ πριν από τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων, θα είναι οι αγριόχοιροι της Νότιας Κορέας. Αυτό συμβαίνει

επειδή το 5G, το ασύρματο δίκτυο πέμπτης γενιάς, κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Η τεχνολογία αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να αποκρούσει τα παράσιτα των χοίρων που περιφέρονται στην ορεινή περιοχή γύρω από τους αγώνες με συστήματα ταχείας δράσης που εκτοξεύουν ακτίνες, ψεκασμούς αερίων και εκπέμπουν βρυχηθμούς τίγρης, ώστε να τρομάξουν οι αγριόχοιροι.

Αυτό είναι μόνο η αρχή της προσπάθειας που κάνει η Νότια Κορέα να επιδείξει την πρώτη εμπορική χρήση της νέας αυτής τεχνολογίας που δεν έχει προγραμματιστεί να αναπτυχθεί παγκοσμίως, πριν το 2020. Στο πλαίσιο των Αγώνων, τα λεωφορεία κυκλοφορούν χωρίς οδηγούς στο τιμόνι, και εικόνες 360 μοιρών σε πραγματικό χρόνο δείχνουν περίπου σαν τους σκέιτερς καθώς γλιστρούν πάνω στον πάγο.


Τα ασύρματα δίκτυα 5ης γενιάς έχουν σχεδιαστεί για να είναι γρήγορα, περίπου 100 φορές ταχύτερα από τα 4G. Στα 10 gigabit ανά δευτερόλεπτο, το 5G μπορεί να στείλει ολόκληρες ταινίες υψηλής ευκρίνειας μεγάλου μήκους, σε δευτερόλεπτα. Ανοίγει επίσης το δρόμο για το "διαδίκτυο των πραγμάτων", όπου συσκευές από ψυγεία μέχρι φανάρια σε περιλαίμια σκύλου, μπορούν να "μιλούν" μεταξύ τους.

Η βιομηχανία τεχνολογίας βασίζεται στις νέες δυνατότητες: η 5G θα είναι σημαντική για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, των drones, των αυτοκινούμενων οχημάτων, των ρομπότ και άλλων μηχανών που μεταδίδουν μαζικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, δήλωσε η Sandra Rivera, πρώτη αντιπρόεδρος στην Intel Corp.'s που επιβλέπει τις πλατφόρμες δικτύου. Με άλλα λόγια, αν οι υπολογιστές μιλούν ο ένας στον άλλο όπως τα παιδιά στην 4G τώρα, σύντομα θα μιλούν σαν ενήλικοι στο 5G.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ