2018-02-14 04:20:57
Φωτογραφία για Μυστήριο με συλλήψεις μελών ΜΚΟ στη Λέσβο. Ένας Γερμανός και μια Σύρια είχαν πλαστές πινακίδες του Στρατού και  ασυρμάτους !!
Μυστήριο καλύπτει δύο συλλήψεις, μελών αμερικάνικης ΜΚΟ, που έγιναν το περασμένο Σάββατο από το Λιμενικό στη Λέσβο.

                                                                                     

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Σύμφωνα με το huffingtonpost.gr, οι λιμενικοί εντόπισαν ύποπτο όχημα να κινείται κοντά στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και το σταμάτησαν για έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε, κάτω από τις κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας βρίσκονταν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας του Ελληνικού Στρατού.

Αυτό σε συνδυασμό με τους ασυρμάτους που εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του οχήματος σήμανε συναγερμό στις Αρχές.

Ο οδηγός και η συνοδηγός του οχήματος συνελήφθησαν. Πρόκειται για έναν 24χρονο Γερμανό και μία 23χρονη Σύρια, οι οποίοι είναι μέλη ΜΚΟ που υποδέχεται λαθρομετανάστες στο νησί.

Οι δυο τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα που άσκησε δίωξη σε βάρος τους και τους άφησε ελεύθερους.


Στη συνέχεια, ο Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική την οποία ανέλαβε να περαιώσει η ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διερευνηθεί ο ακριβής ρόλος των συλληφθέντων. Την προκαταρκτική ανέλαβε η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές για ύποπτο ρόλο σε οτιδήποτε. Το πρώτο σενάριο, πάντως, που θα διερευνήσουν οι Αρχές είναι το κατά πόσο μπορεί οι συλληφθέντες να εμπλέκονται σε διακίνηση λαθρομεταναστών.

[Φώτο αρχείου από παλιότερες συλλήψεις μελών ΜΚΟ στη Λέσβο]
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ