2018-02-14 09:29:01
Φωτογραφία για Κατάργηση θερινής ώρας: Ποιοι ψήφισαν για να μας κλέψουν το καλοκαίρι
Τελικά τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο… ούτε καν το καλοκαίρι! Γιατί αν πράγματι υιοθετηθεί από την Κομισιόν το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου περί κατάργησης της θερινής ώρας και υιοθέτησης της χειμερινής επί μονίμου βάσεως, για τέτοιες ριζικές αλλαγές μιλάμε!

Το ψήφισμα, το οποίο υιοθετήθηκε με 384 ψήφους υπέρ, 153 κατά και 12 αποχές, επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αξιολογήσει και, αν κρίνει απαραίτητο, να τροποποιήσει την οδηγία 84/2000 περί θερινής ώρας, φέρνοντας τα πάνω κάτω σε πολλά απ’ όσα γνωρίζαμε έως σήμερα.

Οι μεγαλύτερες πιέσεις για την κατάργηση της αλλαγής της ώρας στην Ε.Ε προέρχονται από την Φινλανδία, όπου ομάδες πολιτών συγκέντρωσαν 70.000 υπογραφές ζητώντας από το Κοινοβούλιο να καταργήσει την αλλαγή της ώρας. Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, έπειτα από εξέταση επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αλλαγή της ώρας προκαλεί διαταραχές στον ύπνο, μειωμένη απόδοση στην εργασία και θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.


Ασφαλώς, οι χώρες που θίγονται άμεσα, είναι οι χώρες του Νότου οι οποίες έχουν εμφανώς πολύ περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας ετησίως από τις σκανδιναβικές, οι οποίες, εδώ που τα λέμε, δεν πρόκειται να καταλάβουν και καμιά σημαντική διαφορά!

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε, ότι στην Ελλάδα μέσα στο κατακαλόκαιρο, θα νυχτώνει από τις 8 ενώ στην Κύπρο από τις… 7! Τούτων δοθέντων, μία ομάδα αγανακτισμένων και προνοητικών Κυπρίων, διοργάνωσαν ένα διαδικτυακό ψήφισμα στο Avaaz με παραλήπτη των Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ζητώντας του να εξαιρεθεί η Μεγαλόνησος από την αλλαγή αυτή, αν και εφόσον η Ευρώπη καταλήξει στην κατάργηση της θερινής ώρας. (δείτε εδώ το ψήφισμα).

Μήπως όχι απλά να τους στηρίξουμε αλλά να κινηθούμε και εμείς προς αυτήν την κατεύθυνση; Άλλωστε, των φρονίμων τα παιδιά πριν… νυχτώσει μαγειρεύουν. Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ