2018-02-14 09:43:03
Φωτογραφία για Γιατί οι New York Times απέλυσαν δημοσιογράφο μερικές... ώρες μετά την πρόσληψή της;
Έσπασε το ρεκόρ της πιο σύντομης θητείας

Αιτία κάποιες αμφιλεγόμενες αναρτήσεις της Με συνοπτικές διαδικασίες ξεφορτώθηκαν το νεότερο μέλος της συντακτικής τους ομάδας οι New York Times όταν, μερικές ώρες μετά την

πρόσληψη της Quinn Norton, άρχισαν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου ορισμένες αμφιλεγόμενες αναρτήσεις που είχε κάνει στο παρελθόν.

H αρθρογράφος που ειδικεύεται σε θέματα τεχνολογίας είχε παραδεχθεί στο παρελθόν σε αναρτήσεις της στο Twitter ότι είναι φίλη με «αρκετούς νεοναζί» αν και είχε επισημάνει ότι δεν συμφωνεί με όλες τους τις απόψεις. Επίσης, σε πολλά tweet της, η Norton είχε χρησιμοποιήσει προσβλητικές εκφράσεις για τους ομοφιλόφιλους (όπως faggot) και τους μαύρους (όπως nigger).

«Παρά τον διεξοδικό μας έλεγχο για τη δουλειά και τις συνεργασίες της Quinn Norton, οι συγκεκριμένες αναρτήσεις δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψή μας. Με βάση τις νέες πληροφορίες, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε διαφορετικούς δρόμους», ανακοίνωσε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, μόλις λίγες ώρες αφότου ο λογαριασμός των NYT στο Twitter καλωσόριζε την δημοσιογράφο στην ομάδα.


Πάντως η ίδια η Norton δεν φαίνεται να πειράχτηκε και πολύ από το άδοξο τέλος της συνεργασίας. «Όπως είπα και στους NYT, δεν τρέχει τίποτα. Λυπάμαι μόνο που δεν θα τους προσφέρω αυτά που ήθελα να τους προσφέρω. Κατανοώ πάντως ότι η εφημερίδα έχει την ανάγκη να νιώθει ασφαλής σχετικά με τον τρόπο που θα ερμηνεύει το διαδίκτυο τις απόψεις των αρθρογράφων της», ανέφερε σε ανάρτησή της η δημοσιογράφος, εξηγώντας πάντως ότι οι απόψεις της παραξηγήθηκαν και ότι δεν έχει καμία σχέση με την ακροδεξιά.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ