2018-02-14 17:23:04
Φωτογραφία για Μέλη ΜΚΟ σε όχημα με καλυμμένες πινακίδες του Στρατού και ασυρμάτους
■ Οι δύο νεαροί αλλοδαποί -ένας άνδρας 24 ετών και μια γυναίκα 23 ετών- επέβαιναν σε όχημα τύπου βαν, στο οποίο έγινε αστυνομικός έλεγχος νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

■ Η Αστυνομία χειρίζεται το θέμα με μυστικότητα, παρέχοντας πληροφορίες με το «σταγονόμετρο».

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν σε υπόθεση-μυστήριο με πρωταγωνιστές δύο μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη να επιβαίνουν σε όχημα με καλυμμένες πινακίδες του Ελληνικού Στρατού και με ασυρμάτους. Η Ελληνική Αστυνομία, που διεξάγει έρευνα για την υπόθεση, χειρίζεται το θέμα με μυστικότητα, παρέχοντας πληροφορίες με το «σταγονόμετρο». 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο νεαροί αλλοδαποί -ένας άνδρας 24 ετών και μια γυναίκα 23 ετών επέβαιναν σε όχημα τύπου βαν, στο οποίο έγι­νε αστυνομικός έλεγχος νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής, 9 Φεβρουάριου, στην περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης. Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, κάτω από τις συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας βρισκόταν κρυμμένο ένα δεύτερο ζευγάρι πινακίδων που ανήκουν σε όχημα του Ελληνικού Στρατού! Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν, ενώ μεταξύ άλλων βρέ­θηκε στο βαν και κατασχέθηκε εξοπλισμός ασύρματης επικοινωνίας, όπως και το ίδιο το όχη­μα.


Πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού έλεγαν στο «Έθνος» πως το συγκεκριμένο βαν δεν ανήκει στον Ελληνικό Στρατό, ενώ εξέφραζαν επιφυλάξεις για τη γνησιότητα των κρυμμένων πινακί­δων. Σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωναν, το θέμα χρήζει απο­κλειστικά αστυνομικής διερεύνησης, χωρίς εμπλοκή του Στρα­τού.

Οι συλληφθέντες, που είναι μέλη ΜΚΟ η οποία δραστηριοποιείται στη Λέσβο σε θέματα υποδοχής και παροχής βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στο νησί από τα τουρκικά παράλια, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους διώξεις για διάφορα αδικήματα και τους άφησε ελεύθερους. Από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο έχει αναλάβει τον χειρισμό της υπόθεσης.

Του ΒΑΣΙΛΗ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗ

(ΕΘΝΟΣ-13/02/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ