2018-02-14 21:03:41
Φωτογραφία για Με θερμικές κάμερες στο νέο φυλάκιο οι Τούρκοι θα παρακολουθούν τα Ίμια [Εικόνες-Βίντεο]
Μια αποβάθρα στο Γκιουμουσλούκ και ένα παρατηρητήριο στη νησίδα Τσαβούς, ξεκίνησε να φτιάχνει η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας για να έχει... εικόνα των βραχονησίδων στα Ιμια.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Οι προετοιμασίες για την κατασκευή του παρατηρητηρίου δίπλα σε έναν οθωμανικό πύργο ηλικίας 350 ετών ξεκίνησαν στην ακτή Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ (Αλικαρνασός). Το παρατηρητήριο θα χρησιμεύει, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα, για να ελέγχονται οι κινήσεις των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων καθώς και προσφύγων και λαθρομεταναστών, ενώ θα εποπτεύεται και η περιφέρεια Ντιντίμ του Αϊδινίου καθώς και η περιοχή ανάμεσα στο Μπόντρουμ και τη Ντάτσα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αρκετά ΜΜΕ στην Τουρκία το νέο στρατωτικό φυλάκιο-παρατηρητήριο θα διαθέτει και θερμικές κάμερες και έτσι θα καταγράφει κάθε κίνηση στα Ιμια 24 ώρες το 24ωρο.

Eδώ θα χτιστεί το νέο στρατιωτικό φυλάκιο απέναντι από τα Ιμια

Εδώ φαίνονται τα Ιμια από την Αλικαρνασός και στη μέση η νησίδα Τσαβούς

O χάρτης

Ήδη έχουν μεταφερθεί στη νησίδα Τσαβούς μια δεξαμενή νερού και μια γεννήτρια που θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση του παρατηρητηρίου.

Οι τελευταίες εργασίες στην Αλικαρνασό

Χουριέτ: Και οι Ελληνες ξεκίνησαν κατασκευές στην Καλόλιμνο

Η Χουριέτ υποστηρίζει ότι στις 21 Ιανουαρίου οι Ελληνες ξεκίνησαν κατασκευές στην νήσο Καλόλιμνο, η οποία απέχει δύο μίλια από τα Ιμια.

Νωρίτερα, μια άλλη τουρκική εφημερίδα, η Cumhuriyet, είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες με εκσκαφείς στην παραλία Γκιουμουσλούκ επισημαίνοντας ότι οι εργασίες άρχισαν χθες με εντατικούς ρυθμούς.

Πηγή: iefimerida.gr 
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mercedes C-Class
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mercedes C-Class
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ