2018-02-15 09:09:13
Φωτογραφία για Απλήρωτοι ακόμη δεκάδες γιατροί του ΠΕΔΥ! Γιατί δεν τους δίνονται οι μισθοί τους
Πέμπτη 15 Φεβρουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Χωρίς μισθό ή με ένα τμήμα του μόνο ζουν δεκάδες γιατροί του ΠΕΔΥ.

Πρόκειται για τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ που επέστρεψαν στο δημόσιο σύστημα έπειτα από δικαστικές αποφάσεις και μετά την υποχρεωτική αποχώρησή τους από το δημόσιο το 2014.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, δεκάδες γιατροί συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του 2015 αφού επέστρεψαν με απόφαση της δικαιοσύνης αλλά δεν είδαν ποτέ το …χρώμα του χρήματος.

Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά και να πηγαίνουν καθημερινά στις δημόσιες δομές.

Βέβαια το πράγμα φαίνεται πως περιπλέκεται ακόμη περισσότερο με τους γιατρούς του πρώην ΠΕΔΥ.

Από τη μία νόμος που ψηφίστηκε επί της σημερινής κυβέρνησης, επιβάλει ότι στο τέλος του 2018 όσοι θέλουν να μείνουν στο ΕΣΥ θα πρέπει να κλείσουν υποχρεωτικά τα ιδιωτικά τους ιατρεία μέχρι το τέλος του 2018, ενώ νέα δικαστική απόφαση δίνει σε 290 άτομα το δικαίωμα να επιστρέψουν χωρίς όμως να βάλουν λουκέτο στο ιατρείο τους
. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Επιστρέφουν στο ΕΣΥ πρώην γιατροί του ΙΚΑ με ανοικτά ιδιωτικά ιατρεία! Νέα δικαστική απόφαση»

Την ίδια ώρα προβλήματα στη μισθοδοσία υπάρχουν και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια όπου περίπου 60-70 γιατροί εργάζονται κανονικά αλλά από το 2016 λαμβάνουν μόνο τον …μισό μισθό. Δηλαδή κοντά στα 750 ευρώ με 20 και 25 χρόνια προϋπηρεσίας.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πάντως ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μαζί με Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών προτίθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να προσβάλει αποφάσεις που δημιουργούν γιατρούς πολλών ταχυτήτων στο δημόσιο σύστημα.

Δείτε ενδεικτικά ΕΔΩ τι ετοιμάζεται: «Ιατρικό προσωπικό πολλών ταχυτήτων στο ΕΣΥ! Τι μέτρα ετοιμάζει το υπ.Υγείας». Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ακόμη και συνδικαλιστές που προέρχονται από τους κόλπους της κυβερνώσας παράταξης, εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με κυβερνητικά στελέχη τα οποία πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν δεσμευτεί ότι οι πρώην γιατροί του ΠΕΔΥ που είχαν αποχωρήσει επί Άδωνι Γεωργιάδη, θα επέστραφαν κανονικά στο σύστημα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ