2018-02-16 11:23:18
Φωτογραφία για Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ
«Εφόσον υπάρξει ξανά επιθετική ενέργεια από την Τουρκία, η ενέργεια αυτή θα απαντηθεί» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις περί «υποχωρητικότητας» της ελληνικής πλευράς απέναντι στην Άγκυρα. «Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σαφής: Εφόσον υπάρξει ξανά επιθετική ενέργεια από την Τουρκία, η ενέργεια αυτή θα απαντηθεί» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τζανακόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του Νίκου Κοτζιά ότι σε ενδεχόμενο αντίστοιχο συμβάν με εκείνο των Ίμίων «δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά» από την ελληνική πλευρά.

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση αντέδρασε στο περιστατικό στα Ίμια «με ψυχραιμία» και πως στόχος της Ελλάδας δεν είναι να εντείνει την κρίση, αλλά να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι με τη στάση της η Άγκυρα «εάν δεν προσπέρασε την ''κόκκινη γραμμή'' σίγουρα έφτασε στα όριά της», εκφράζοντας πάντως την εκτίμηση ότι η τουρκική πλευρά «έχει παραλάβει το μήνυμα».


Ερωτηθείς για την αναφορά του Έλληνα ΥΠΕΞ ότι η Ελλάδα εξετάζει το αν δικαιούται αποζημίωση από την Τουρκία για τις φθορές στο σκάφος του Λιμενικού, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Το μελετάμε και νομίζω ότι θα προχωρήσει εφόσον νομικά προκύπτει». Επανέλαβε παράλληλα ότι η Άγκυρα προσπαθεί να δημιουργεί «ελεγχόμενες εντάσεις για διάφορους λόγους που σχετίζονται με το Κουρδικό».

Για την πΓΔΜ

Για το Σκοπιανό είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις έχουν δυναμική» και ότι «προϋπόθεση είναι η αλλαγή των αλυτρωτικών αναφορών στο σύνταγμα» της γειτονικής χώρας. Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία είναι δεδομένος. «Είναι λανθασμένη η άποψη της απάλειψης του όρου ''Μακεδονία'', θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αδιάλλακτη στάση από τους εταίρους μας, θα ήταν δύσκολο να εξηγηθεί στους εταίρους μας» διευκρίνισε. 

Για τη μήνυση του Αντ. Σαμαρά

Με αφορμή τη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά σε Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Παπαγγελλόπουλο και δικαστικούς λειτουργούς για την υπόθεση της Novartis ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. «Είχα την ατυχία να διαβάσω τη μήνυση του κ. Σαμαρά, είναι κατάπτυστο κείμενο, είναι προσπάθεια χειραγώγησης, τρομοκράτησης της ελληνικής δικαιοσύνης» είπε για να προσθέσει: «Ανήκει σε πολιτικό παρακλάδι που γνωρίζει καλά από παρακράτος» τόνισε. 

Όπως σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για συμμορία. «Συμμορίτες έχουμε να μας πουν από τον Εμφύλιο, αυτό δείχνει το άγχος και τον πανικό του ο κ. Σαμαρά» σχολίασε.  Διευκρίνισε ακόμη ότι για την υπόθεση θα στηθούν 10 κάλπες στη Βουλή, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει την ιδία στάση για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορούνται.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ