2018-02-16 13:49:19
Φωτογραφία για Επίδομα Παραμεθορίου - Νυχτερινή αποζημίωση: Τι απάντησε ο Υπουργός Άμυνας
"Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί η χορήγησή του επιδόματος παραμεθορίου με τη μισθοδοσία μηνός Μαρτίου 2018" απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε

ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Όπως αναφέρει στην απάντηση του ο κ. Καμμένος "έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προς το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι απαιτούμενες πιστώσεις για τον ΚΑΕ 0438, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Γενικών Επιτελείων, για την αναδρομική καταβολή του επιδόματος".

Σε ό,τι αφορά την νυχτερινή αποζημίωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει οτι για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων από το Υπουργείο Οικονομικών "ανελήφθησαν ενέργειες, δια του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ" για την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

Όλη η απάντηση του ΥΕΘΑ:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με θέμα «Καταβολή επιδόματος παραμεθορίου και αποζημίωσης νυκτερινής απασχόλησης. Επίλυση βαθμολογικού προβλήματος Εθελοντών και Εθελοντριών Μακράς Θητείας και ηλικιακών ορίων αποστρατείας τους.» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:


Κατ’ αρχήν και αναφορικά με το επίδομα της παραμεθορίου οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι η χορήγησή του είχε διακοπεί επί κυβερνήσεως ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και η επαναχορήγησή του υπήρξε μία από τις πρώτες ενέργειες της παρούσας κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.

Στην παρούσα φάση εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προς το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι απαιτούμενες πιστώσεις για τον ΚΑΕ 0438, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Γενικών Επιτελείων, για την αναδρομική καταβολή του επιδόματος από 1-1-2017 και μάλιστα με εφάπαξ καταβολή του ποσού. Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί η χορήγησή του με τη μισθοδοσία μηνός Μαρτίου 2018, η οποία καταβάλλεται έως 27 Φεβρουαρίου 18.

Σε ό,τι αφορά στην αποζημίωση της νυκτερινής απασχόλησης επίσης ανελήφθησαν ενέργειες, δια του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ, για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ. Με την απόφαση αυτή θα δοθεί ο εννοιολογικός προσδιορισμός του όρου «Νυχτερινή Απασχόληση» ενώ θα καθορισθούν επακριβώς οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι, προϊόν μελέτης πολλών παραμέτρων λόγω των ιδιαιτεροτήτων εκάστου Κλάδου, σε συνδυασμό με τις πιστώσεις που θα εγγραφούν από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς θα καθοριστούν και οι λεπτομέρειες ισχύος αυτής.

Ως προς το «χρόνιο βαθμολογικό πρόβλημα των ΕΜΘ», με το άρθρο 2 του Ν.4494/17 (Α ́165) προβλέφθηκε η δυνατότητα απονομής αποστρατευτικού βαθμού Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε εθελοντές και εθελόντριες μακράς θητείας βαθμού Ανθυπασπιστή που τίθενται σε αποστρατεία και έχει ήδη προωθηθεί στην ηγεσία σχέδιο προεδρικού διατάγματος, κατ' εξουσιοδότηση της ανωτέρω διάταξης.

Ως προς το ζήτημα, της αυτεπάγγελτης αποστρατείας των ΕΜΘ-ΕΠ.ΟΠ., βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανάληψης σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, κατόπιν εντολής μου όπως άλλωστε έχω δεσμευτεί.

onalert.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ