2018-02-16 17:16:59
Φωτογραφία για 865 ΤΕΝΕΦ - Διαδικασία Συσκευασίας Αλεξιπτώτων: «Απαγορεύεται να γίνει λάθος»
• Τα «Π» βρέθηκαν στο 865 ΤΕΝΕΦ, που συντηρεί τα αλεξίπτωτα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

• Κάθε σημείο της διαδικα­σίας, με το που ολο­κληρώνεται, περνά από ειδικό επιθεωρητή, που είναι διαφο­ρετικός από αυτόν που έχει κάνει την εργασία.

• ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ: Είμαστε όλοι εν ενεργεία αλεξιπτωτιστές. Κάποιοι ήθελαν να μας αποβάλουν και να μας αφαιρέσουν τον μπερέ και το έμβλημά μας.

Αποτελεί μία από τις πιο επίλε­κτες μονάδες του Στρατού Ξη­ράς. Ο λόγος για το προσωπι­κό του 865 Τάγματος Εναερίου Εφοδιασμού, που πραγματο­ποιεί τη συντήρηση όλων των αλεξιπτώτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυ­νάμεων, καθώς και τη συσκευασία όλων των βαρέων φορτίων και τη ρίψη ή μεταφορά τους από τα πτητικά μέσα των Ενόπλων Δυ­νάμεων, αεροπλάνα και ελικόπτερα. Τα «Π» βρέθηκαν στο 865 ΤΕΝΕΦ και συνο­μίλησαν με τον διοικητή του, Αντισυνταγμα­τάρχη Βασίλη Γαλάνη, απόφοιτο της τάξης του 1993 της ΣΣΕ, ο οποίος με το «καλημέ­ρα» μάς πρόσφερε ένα αναμνηστικό καπέ­λο και το έμβλημα της μονάδας, «η οποία σας τα χρωστούσε εδώ και χρόνια, καθώς με ενέργειές σας, κ
. Μπλαβέρη, έγινε κατανο­ητό από την τότε ηγεσία του ΓΕΣ η ανάγκη διατηρήσεως του συγκεκριμένου εμβλήμα­τος και του πράσινου μπερέ από τη μονάδα μας, αφού είμαστε όλοι εν ενεργεία αλεξι­πτωτιστές υποχρεωτικά και κάποιοι ήθελαν να μας αποβάλουν και να μας αφαιρέσουν τον μπερέ και το έμβλημά μας».

Έπειτα από αυτή την ευχάριστη -προσω­πική- έκπληξη, ήλθαμε στο... προκείμενο. «Η μονάδα μας, το 865 ΤΕΝΕΦ, η οποία γιορτάζει φέτος τα 70 χρόνια από τη συγκρότησή της, το 1947, στη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου, ανήκει στο Σώμα Εφο­διασμού Μεταφορών του Στρατού μας και έχει μοναδική αποστολή, καθώς συ­ντηρούμε όλα τα -κάθε είδους- αλεξίπτω­τα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στατικού ιμάντα, ελευθέρας πτώσεως και διαφόρων φορτίων, και τα επιθεωρούμε μετά. Επίσης συσκευάζουμε τα αλεξίπτω­τα φόρτου και εν συνεχεία τα φορτία που θα ριφθούν ή θα μεταφερθούν από αερο­σκάφη και ελικόπτερα», ανέφερε ο κ. Γα­λάνης.

Τέλος, μιλώντας για τα μελλοντικά σχέδια της μονάδας του, ο διοικητής μας είπε ότι περιλαμβάνουν τρεις στόχους:

1) Την από­δοση σε αυτήν της πολεμικής σημαίας.

2) Την εκπαίδευση μελών της ως αυτοδυτών από την ΚΟΣΥΘΕ της Πολεμικής Αεροπορί­ας, με την οποία έχουν εξαιρετική συνεργα­σία.

3) Τη συγγραφή του νέου κανονισμού της μονάδας, καθώς υπάρχουν νέοι τύποι φορτίων.

Αφήνοντας το γραφείο του διοικητή του 865 ΤΕΝΕΦ, βρεθήκαμε στους χώρους επιθεώρησης των αλεξιπτώτων αλλά και των σωστικών (σωσιβίων και ελαστικών λέμ­βων κάθε είδους των Ε.Δ.). όπου συναντήσαμε τον Επιλοχία Ιωάννη Μπαντέ, ο οποί­ος, έχοντας 18 συνεχή χρόνια στη μονάδα, μας εξήγησε ότι κάθε σημείο της διαδικα­σίας, με το που ολοκληρώνεται, περνά από ειδικό επιθεωρητή, που είναι διαφορετικός από αυτόν που έχει κάνει την εργασία. Ο διοικητής του Λόχου Συσκευασίας, Λοχα­γός Βασίλης Μπρουμίδης, μας εξήγησε ότι τα στελέχη του Λόχου έχουν τεράστια εμπει­ρία ετών, καθώς «σε εμάς δεν επιτρέπεται το παραμικρό λάθος. Το κάθε λάθος μας μπο­ρεί να είναι το τελευταίο για κάποιον άλλο».

«ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ»

Ένα άλλο στέλεχος, ο Επι­λοχίας Θανάσης Καλιακούδας, με 16 συνεχή χρόνια παρουσίας στη μονάδα, μας εξήγησε ότι αυτή η τεράστια εμπειρία των στελεχών συντε­λεί σε πολύ μεγάλες οικο­νομίες μεγέθους, καθώς η ειδικότητα θέλει «τριβή» με το αντικείμενο και κά­ποιος μπορεί να αποδώ­σει ουσιαστικά έπειτα από εκπαίδευση τουλάχιστον δύο ετών.

Από την πλευ­ρά του, ο Επιλοχίας Νί­κος Πιταράς, με τεράστια εμπειρία 16 ετών στη μο­νάδα, μας εξήγησε ότι οι νέοι εκπαιδεύονται στη μονάδα 4 εβδομάδες στα μικρότερα αλεξιπτωτάκια («πιλότοι») της μονά­δας, για να προχωρήσουν μετά για άλλες 4 εβδομά­δες στην εκπαίδευση της ανασυσκευασίας μεγαλύ­τερων αλεξιπτώτων.

Στο κτίριο ανασυσκευασί­ας και αποθήκευσης αλε­ξιπτώτων φυλάσσονται περισσότερα από 3.000 αλεξίπτωτα κάθε είδους σε σταθερή θερμοκρα­σία περιβάλλοντος χειμώνα - καλοκαίρι. Διοι­κητής του Λόχου Ρίψεων είναι ο Λοχαγός Ευάγγε­λος Γεωργακούλης, που μαζί με τους Λοχίες Αλέ­ξανδρο Βαλκάνο και Βα­σίλη Λυτρίβη μάς εξήγη­σαν ότι «η θερμοκρασία στον χώρο είναι σταθε­ρά 23 βαθμούς Κελσίου. Εδώ υπάρχουν αλεξίπτω­τα φόρτου σταθερής κα­θόδου 7 μέτρων το δευτε­ρόλεπτο και αλεξίπτωτα ταχείας καθόδου εξαγω­γής φορτίου με ταχύτητα καθόδου 21 μ/δ».

Του ΛΕΩΝΙΔΑ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ[email protected]

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-10/02/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ