2018-02-16 19:36:43
Φωτογραφία για Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για την άσχημη κατάσταση το δρόμου Θύρρειο -Ακαρνανικά (περιοχή Περγαντή)
ΚΚΕ: Ερώτηση για την άσχημη κατάσταση το δρόμου που οδηγεί στην κορυφή των Ακαρνανικών Ορέων

      Ερώτηση για την άσχημη κατάσταση το δρόμου που οδηγεί στην κορυφή των Ακαρνανικών Ορέων κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος.

Αναλυτικά αναφέρουν:

  «Σε πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκεται ο δρόμος που οδηγεί στην κορυφή των Ακαρνανικών Ορέων. Έχει φτάσει σε σημείο ο δρόμος αυτός να είναι απροσπέλαστος και ταυτόχρονα επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.

          Ο δρόμος έχει κατασκευαστεί πριν από 60 χρόνια περίπου, χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές τεχνικών έργων - τάφρων απορροής όμβριων υδάτων. Κάποια πέτρινα γεφύρια που υπάρχουν βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης με σοβαρό κίνδυνο ατυχημάτων. Ο δρόμος έχει αφετηρία το τοπικό διαμέρισμα Θυρρείου του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας
. Είναι συνολικού μήκους 18 χιλιομέτρων έως την κορυφή των Ακαρανικών, ύψους περίπου 1500 μέτρων......        Ο δρόμος εξυπηρετεί αρκετές δημόσιες υπηρεσίες, όπως την πολιτική αεροπορία, που στην κορυφή του βουνού έχει τηλεπικοινωνιακό σταθμό που είναι απαραίτητος για την ασφάλεια των πτήσεων σε ολόκληρο τον δυτικό τομέα της ελληνικής επικράτειας. Επίσης, στην κορυφή του βουνού υπάρχουν σταθμοί του ΟΤΕ, της ΕΡΤ, σταθμοί κινητής τηλεφωνίας και τηλεοπτικών σταθμών. Επίσης, ο δρόμος χρησιμοποιείται από μεγάλο μέρος κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής, που μεταφέρουν τα ζώα τους στο βουνό τους καλοκαιρινούς μήνες.

           Για την επισκευή και συντήρηση του δρόμου έχει υποβληθεί αίτημα από διάφορες υπηρεσίες στη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο δήμο Ακτίου - Βόνιτσας, που νίπτουν τας χείρας τους και επικαλούνται οικονομική αδυναμία, καθώς έχουν ως προτεραιότητα όχι τις λαϊκές ανάγκες, αλλά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στα Ακαρνανικά Όρη με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον καταστρέφοντας το φυσικό κάλος της περιοχής. Για τέτοια έργα βρίσκουν χρήματα και προγράμματα να τα εντάξουν υλοποιώντας τις κεντρικές επιλογές των κυβερνήσεων για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

       Για τη συντήρηση και επισκευή του δρόμου υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες και τεχνικές περιγραφές από την πολιτική αεροπορία, που έχουν εγκριθεί και έχουν κοινοποιηθεί στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

        Ερωτώνται οι κ. υπουργοί σε τι ενέργειες θα προβούν για την άμεση συντήρηση και επισκευή του δρόμου για να γίνει προσβάσιμος και για την αποφυγή ατυχημάτων που υπάρχει ορατός κίνδυνος».

https://www.902.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ