2018-02-16 20:03:33
Φωτογραφία για Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ
Κάλεσμα στους Ευρωπαίους να συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο Αιγαίο, αντιδρώντας όποτε χρειαστεί, απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας στο πλαίσιο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στη Σόφια και αναφερόμενος στο περιστατικό στα Ίμια, όπου τη Δευτέρα σκάφος του Λιμενικού εμβολίστηκε με την πλώρη από τουρκική ακταιωρό, ο ΥΠΕΞ τόνισε ότι «εμείς δεν ανταποδώσαμε καθώς είμαστε χώρα με ευθύνη και αίσθηση του μέτρου». Παράλληλα, στάθηκε στο γεγονός πως το συγκεκριμένο συμβάν αφορά τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

Στο περιθώριο της άτυπης συνόδου, ο κ. Κοτζιάς είχε διμερή συνάντηση με τον ομόλογό του της πΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ, λίγες ημέρες μετά τις επαφές τους στη Βιέννη.

Το τετ-α-τετ επικεντρώθηκε σε πτυχές προγραμματισμού εν όψει και επόμενων συναντήσεών τους, στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης της ονομασίας της πΓΔΜ. Εξάλλου, οι τεχνικές πτυχές που θα πρέπει να δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα στα υπό διαπραγμάτευση ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε προηγουμένως ο κ. Κοτζιάς με τον Αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Η διμερής συνάντηση που είχε ο κ. Κοτζιάς την Πέμπτη με τη Σουηδή υπουργό Εξωτερικών Μάργκοτ Βάλστρομ, αποτέλεσε πολύ καλή ευκαιρία να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με τη διεύρυνση της Ε.Ε. στα Δυτικά Βαλκάνια, τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές της περιοχής. 

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ