2018-02-16 20:29:56
Φωτογραφία για Παρουσίαση στο ΓΕΣ της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ – Τιμητική Βράβευση της Εγγονής του Υποστρατήγου Δελαγραμμάτικα Νικολάου
 Στο πλαίσιο της δράσης «Σχηματισμός Εβδομάδας», την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, η 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία (7 Μ/Κ ΤΑΞ «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ»), παρουσίασε στο ΓΕΣ το έργο που επιτελεί το προσωπικό της, σε συνδυασμό με την αποστολή και την ιστορία της.

Το Στρατηγείο της Ταξιαρχίας εδρεύει στο Στρατόπεδο «Υποστρατήγου Δελλαγραμμάτικα Νικολάου».

O Υποστράτηγος Δελαγραμμάτικας Νικόλαος, διέθετε άρτια στρατιωτική μόρφωση, βαθειά σύνεση, εμπειρία και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, ικανότητα και διορατικότητα. Κατά την διάρκεια της λαμπρής σταδιοδρομίας του, διοίκησε μάχιμους Σχηματισμούς του Ελληνικού Στρατού, συμμετείχε σε σημαντικές μάχες της νεότερης ιστορίας του Έθνους, αποκτώντας έτσι πλούσια πολεμική δράση, πολεμώντας πάντα για την ελευθερία της Πατρίδας. Ορόσημο στην πορεία του Στρατηγού, αποτέλεσε η περίοδος διοίκησης του 7ου Συντάγματος Πεζικού που συμμετείχε το 1912 στους Βαλκανικούς Πολέμους. Σημαντική είναι επίσης, η συμβολή του στους αγώνες για την απελευθέρωση των νησιών του Αν. Αιγαίου, καθώς το 7ο Σύνταγμα Πεζικού, αποτέλεσε το κύριο μέρος των δυνάμεων που αποβιβάστηκαν στο νησί της Χίου.

Με αφορμή την παρουσία της Ταξιαρχίας στο ΓΕΣ, βραβεύθηκε τιμητικά η εγγονή του Υποστρατήγου Δελαγραμμάτικα, κυρία Λιούγκα Αγγελική.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ