2018-02-16 22:58:02
Φωτογραφία για Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Εύβοια: «Πασαρέλα στις καφετέριες και στημένες συνεντεύξεις...»
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας:

Ευχαριστούμε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που, ακολουθούμενος από τους νυν και πρώην Βουλευτές του κόμματός του, αποφάσισε να διαβεί οδικά την Εύβοια από το Νότο της Καρυστίας μέχρι τον Βορρά της Ιστιαίας.

Πιστεύουμε – το ελπίζουμε – να αναρωτήθηκε το πώς και το γιατί, ένα πανέμορφο νησί κατάντησε να έχει αυτή την άθλια κατάσταση σε υποδομές και ένα οδικό δίκτυο σχεδιασμένο από την 10ετία του ’60. Πιστεύουμε ότι ρώτησε τους ακόλουθους του, νυν και πρώην Βουλευτές, τιμαριούχους της Νότιας και Βόρειας Εύβοιας, να του εξηγήσουν γιατί η Εύβοια δεν υπήρχε στους σχεδιασμούς των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων και έργων υποδομής των χρόνων της ευμάρειας και της επίπλαστης ανάπτυξης της διακυβέρνησής τους, την εποχή της Υπουργίας των Εργολάβων και Υπεργολάβων.

Προφανώς δεν απαντήθηκε γιατί συνέβη…. Προφανώς δεν μπορούσαν να του απαντήσουν ότι δεν περίσσευαν κεφάλαια από τις υπερτιμολογήσεις των έργων, από την λεηλασία των Ταμείων, από τον παράνομο πλουτισμό των «δικών μας παιδιών» και των κουμπάρων, των μιζών….


Τα 23 δις. των δώρων στις Φαρμακευτικές Εταιρίες, είναι αύξηση στις συντάξεις, 100 υπερσύγχρονα Νοσοκομεία, ένας στόλος Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, εξοπλισμός με σύγχρονα μηχανήματα των Κ.Υ., στελέχωση με προσωπικό και τόσα άλλα… είναι χιλιάδες χιλιόμετρα αξιόπιστων σύγχρονων δρόμων.

Βέβαια εκτός από την πασαρέλα στις καφετέριες και στημένες συνεντεύξεις στις κάμερες με φόντο τις ομορφιές της Εύβοιας, επί της ουσίας μηδέν.

Η Εύβοια πορεύεται με νέο σχεδιασμό, με τον απεγκλωβισμό έργων που έχουν πολλαπλά εξαγγελθεί, και υλοποιούνται από αυτή την κυβέρνηση. Το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας (θα σπάσουμε την αγκύλωση τοπικών παραγόντων), η παράκαμψη της Χαλκίδας, που δημοπρατείται στο 1ο εξάμηνο του ’18, η αναβάθμιση της λειτουργίας των σχολείων μας με νέες ιδρύσεις και τόσα μικρά και μεγαλύτερα έργα, με χρηματοδότηση του ΠΔΕ και του ΕΣΠΑ, που η συνετή και τίμια διαχείρισή τους, αλλάζουν αργά και σταθερά την Εύβοια.

Μας θυμίζει την ρήση ενός εκ των επί πολλά χρόνια Νομάρχη, που είναι ένας εκ των υπεύθυνων της απαξίωσης της Εύβοιας, όταν τον επισκεφτήκαμε στην νέα του θέση την Άνοιξη του ’15, λίγων μηνών κυβέρνηση: «… κανά δρόμο ρε παιδιά!».
eviazoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ