2018-02-17 07:03:06
Φωτογραφία για «Από μακριά και αγαπημένοι» η εικόνα στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων χθες Παρασκευή απόγευμα
«Από μακριά και αγαπημένοι» μπορεί να είναι ο τίτλος της εικόνας  στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, σήμερα Παρασκευή 16/2/2018 ,4.00 απόγευμα, όπως την κατέγραψε ο φακός του kalymnos-news.gr  και ο Δημήτρης Δρόσος.

Από Ελληνικής πλευράς το ΠΑΘ «Ρω» ΛΣ 70  στην Καλόλιμνο και σε απόσταση από τα Ίμια

Από τουρκικής πλευράς η ακταιωρός TCSG GUVEN  702 ,νότια Ιμίων και πλησίον των μικρασιατικών παραλίων.

Να θυμίσουμε  ότι, μετά το θερμό επεισοδίου τα μεσάνυχτα της περασμένης  Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2018 όταν το τουρκικό πλοίο TCSG UMUT (703)  με επικίνδυνο και μπαμπέσικο τρόπο, προσέκρουσε στο ΠΑΘ «ΓΑΥΔΟΣ» 090 ΛΣ, στη ναυαρχίδα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ,προκαλώντας υλικές ζημιές, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του Α.Τσίπρα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μ.Γιλντιρίμ, αφού βέβαια είχε προηγηθεί το  μήνυμα που έστειλε  το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «Βρείτε τα μεταξύ σας»

Προφανώς, οι δύο Πρωθυπουργοί κατά το πρότυπο της συμφωνίας Σημίτη  τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996 για την αποκλιμάκωση της κρίσης στα Ίμια , με το αλήστου μνήμης «Νo ships, no troops, no flags», όχι πλοία ,όχι στρατεύματα ,όχι σύμβολα, κατέληξαν στο δόγμα «Από μακριά και αγαπημένοι».


Η εφαρμογή αυτού του δόγματος,  έδειχνε η απογευματινή εικόνα στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων

Είναι κάτι βέβαια που θα δείξει τις επόμενες ημέρες, όταν Καλύμνιοι ψαράδες βρεθούν στην περιοχή για ψάρεμα, ποιες θα είναι οι αντιδράσεις τόσο από Τουρκικής όσο και από Ελληνικής πλευράς.

Δείτε το video του Δημήτρη Δρόσου με χαρακτηριστικές εικόνες από την κατάσταση στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων σήμερα Παρασκευή 16/2/2018 ,4.00 απόγευμα. Επίσης στο video θα δείτε και τη βραχονησίδα CAVUS απέναντι από τα Ίμια όπου οι Τούρκοι κατασκευάζουν στρατιωτικό παρατηρητήριο.

ΠΗΓΗ: http://kalymnos-news.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ