2018-02-17 13:19:24
Φωτογραφία για Ψάχνουν το πλεονέκτημα στη Συρία οι Τούρκοι με τα αναβαθμισμένα M-60T1
Τα σημαντικά αναβαθμισμένα τουρκικά άρματα μάχης Μ-60Τ1 εθεάθησαν στην Συρία συμμετέχοντας στις επιχειρήσεις στο Αφρίν κατά των Κούρδων. Το M-60T1 διαθέτει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε σχέση με το Μ-60Τ Sabra.

Η αναβαθμισμένη έκδοση είναι εξοπλισμένη με φορητές πλατφόρμες οπλισμού, σύγχρονο σύστημα προειδοποίησης λέιζερ και συστήματα οπτικής παρατήρησης. Ο νέος τηλεχειριζόμενος πύργος (RWS: Remote Weapon Station) αντικατέστησε, στο αριστερό τμήμα του πύργου, τον σταθμό οπλισμού M85 HMG και σύμφωνα με κάποιες πηγές πρόκειται για το RWS SARP της Aselsan.

Αναλόγως των επιχειρησιακών απαιτήσεων μπορεί να εφοδιαστεί με πολυβόλο των 12.7mm, αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων των 40mm ή ελαφρύ πολυβόλο των 7,62. Μέσω των εκτεταμένων δυνατοτήτων επιτήρησης και τηλεκατεύθυνσης, το SARP αλλάζει την επιχειρησιακή επιφυλακή του χειριστή και περιορίζει την τρωτότητα του άρματος δραστικά.


Το άρμα διαθέτει επίσης το προηγμένο σύστημα προειδοποίησης λέιζερ TLUS, το οποίο ανιχνεύει εχθρικά σκοπευτικά λέιζερ που στοχεύουν στο άρμα φορέα σε πολύ σύντομο χρόνο. Το TLUS μπορεί να ενεργοποιήσει τα διαθέσιμα συστήματα αντιμέτρων για την αντιμετώπιση της εκάστοτε απειλής.

Επίσης επί των αρμάτων έχει εγκατασταθεί το νέο σύστημα συνεχούς επιτήρησης DAS εύρους 360ο το οποίο διαθέτει θερμικούς απεικονιστές και κάμερες ημέρας. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο να παρέχει συνεχή παρατήρηση. Ο χρήστης μπορεί να ελέγχει πλήρως την περίμετρο του άρματος φορέα.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ