2018-02-17 14:58:45
Φωτογραφία για Θρακιώτισσα γιαγιά και Γερμανίδα γυναίκα…
Ένα κρεοπωλείο στη Ρόδοπολη των Σερρών, δίπλα στη λίμνη Κερκίνη, αξιοποίησε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και τα επώνυμα συσκευασμένα προϊόντα του- από 100 % βουβαλίσιο κρέας- φιγουράρουν στα ράφια των delicatessenΘρακιώτισσα γιαγιά και

Γερμανίδα γυναίκα. Το σχήμα φαντάζει άπαιχτο… Η γιαγιά για την συνταγές και η σύζυγος για την επίβλεψη της παραγωγής Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο λόγος για τον Αθανάσιο – Νάσο για τους φίλους και τους συγχωριανούς- Κοκκώνα από την Ροδόπολη Σερρών και το οικογενειακό κρεοπωλείο που έχει γίνει πασίγνωστο και εκτός της περιφερείας του καθώς τα συσκευασμένα προϊόντα κρέατος (βουβαλίσιο, χοιρινό, μοσχαρίσιο) με τη φίρμα «Το Χασαπάκι» τα βρίσκει κανείς σε ράφια delicatessen στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και μέσω των e-shop στις άκρες της γης. Πάντως, οι ντίβες των προϊόντων του Κοκκώνα είναι τα προϊόντα με το βουβαλίσιο κρέας με τα ζωντανά να εκτρέφονται σε μικρές οικογενειακές φάρμες δίπλα στη λίμνη της Κερκίνης.


Στο διαδίκτυο βρήκα ένα κείμενο που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τη δουλειά του: «Ο Αθανάσιος Κοκκώνας στη Ροδόπολη Σερρών δημιούργησε μια οικογενειακή επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος από ζώα που εκτρέφονται σε μικρές οικογενειακές φάρμες της περιοχής γύρω από τη λίμνη Κερκίνη.

Με αφοσίωση στην τοπική παραγωγή, όλα τα μέλη της οικογένειας, από τη θρακιώτισσα γιαγιά με τη συνταγή της για τον περίφημο καβουρμά μέχρι τη γερμανίδα σύζυγο που επιβλέπει την παραγωγή, έχουν σαν στόχο τη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή».

Επιπλέον, στη σελίδα του κρεοπωλείου στο facebook διαβάζουμε: «Απο το 1976 στην Ροδόπολη Σερρών λειτουργεί το κρεοπωλείο "το Χασαπάκι". Αυτό που μας καταξίωσε όλα αυτά τα χρόνια στην συνείδηση των πελατών μας είναι η προσπάθεια που καταβάλλουμε να εκπληρώσουμε τις ανάγκες για τοπικά ποιοτικά προϊόντα και την αγωνία για την ενίσχυση του ντόπιου κτηνοτρόφου».

Το κρεοπωλείο και η δουλειά της οικογένειας στην διάδοση των συσκευασμένων επώνυμων προϊόντων βουβαλίσιου κρέατος με ονομασία προέλευσης δείχνει και το δρόμο της ανάπτυξης για την τοπική οικονομία. Η επιχείρηση αξιοποίησε ένα τοπικό συγκριτικό πλεονέκτημα που διαμόρφωσε ο συνδυασμός του ελληνικού νεροβούβαλου με το περιβάλλον της λίμνης Κερκίνης για να δημιουργήσει ένα θετικό παράδειγμα!
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ