2018-02-17 16:33:42
Φωτογραφία για Ηλεία: Έβγαλαν ανάπηρη από το παράθυρο από φωτιά σε οικία
Παρ’ ολίγο τραγωδία χθες στην τοπική κοινότητα Αγίου Ηλία του δήμου Ήλιδας... από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ισόγεια κατοικία όπου διαμένει μία ανάπηρη ηλικιωμένη με τον σύζυγό της.

Η ώρα ήταν περίπου 12 το μεσημέρι, όταν οι γείτονες του ηλικιωμένου ζευγαριού άκουσαν φωνές που καλούσαν σε βοήθεια. Πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους και αντίκρισαν την ισόγεια κατοικία του ζευγαριού ‘πνιγμένη’ στις φλόγες και αμέσως αντιλήφθηκαν ότι είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά. Οι καπνοί προέρχονταν από την κουζίνα του σπιτιού και ο ηλικιωμένος καλούσε τους γείτονές του να σώσουν την γυναίκα του, η οποία είναι ανάπηρη και δεν μπορούσε να μετακινηθεί και ο ίδιος φοβόταν για τα χειρότερα.

Δεν έβλεπαν από τους καπνούς

Πράγματι, οι γείτονες κάλεσαν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και έτρεξαν να προσφέρουν βοήθεια. Ωστόσο, όταν επεχείρησαν να μπουν μέσα στο σπίτι από την κεντρική είσοδο ήταν αδύνατο, αφού το σπίτι είχε γεμίσει καπνούς και αφενός δεν έβλεπαν στο εσωτερικό του, αφετέρου δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από τους καπνούς. Έτσι, επεχείρησαν από το παράθυρο του υπνοδωματίου, από το οποίο τελικά κατάφεραν να βγάλουν την ηλικιωμένη ανάπηρη γυναίκα και την μετέφεραν σε παρακείμενη κατοικία για να συνέλθει από το σοκ.


Παράλληλα άρχισαν να ρίχνουν νερό στο σπίτι για να αποτρέψουν τα χειρότερα, ενώ λίγη ώρα αργότερα έφθασαν και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας που επεχείρησαν στο σημείο.

Η φωτιά έσβησε γρήγορα και όπως διαπιστώθηκε είχε ξεκινήσει από εστία της ηλεκτρικής κουζίνας που είχε ξεχαστεί αναμμένη. Το αποτέλεσμα ήταν να καεί ολοσχερώς η ηλεκτρική κουζίνα, ο απορροφητήρας και μερικά ντουλάπια. Τουλάχιστον αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, αφού χάρη στην έγκαιρη επέμβαση η φωτιά δεν επεκτάθηκε, ενώ σώθηκε και η ηλικιωμένη ανάπηρη γυναίκα.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ