2018-02-18 00:19:11
Φωτογραφία για Το «Μυστήριο της μικρής αρκούδας» καλούνται να λύσουν μαθητές
Ένα μικρό αρκουδάκι που έχει χαθεί καλούνται να «ανακαλύψουν» μαθητές, λύνοντας ένα παιχνίδι επτά γρίφων που δημιούργησε ο «Αρκτούρος».

«Το μυστήριο της μικρής αρκούδας» λέγεται το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το οποίο μέσα από φωτογραφίες, ήχους άγριων ζώων και φυσικού περιβάλλοντος, μεταφέρει νοερά μαθητές και εκπαιδευτικούς στο δάσος του Νυμφαίου.

Το πρόγραμμα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και στοχεύει να διδάξει σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη σημασία της προστασίας όχι μόνο των άγριων ζώων, αλλά και των βιοτόπων τους αναδεικνύοντας πόσο αλληλένδετη και αλληλοεξαρτώμενη είναι η σχέση τους.

Παράλληλα με το παιχνίδι εμφανίζονται σύντομες πληροφορίες που σχετίζονται με τις δράσεις του «Αρκτούρου» για τα δάση, τους οικοτόπους και για προστατευόμενα είδη της ελληνικής πανίδας όπως η αρκούδα, ο λύκος, η βίδρα και το αγριόγιδο. Θα υλοποιείται σε σχολικές τάξεις από την παιδαγωγική ομάδα της οργάνωσης, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αποστολής του προγράμματος στα σχολεία για την αξιοποίησή του από τους εκπαιδευτικούς.


Πώς παίζεται

Τα παιδιά καλούνται να λύσουν ένα μυστήριο και να βρουν το χαμένο αρκουδάκι. Στην πορεία του παιχνιδιού οι πρωταγωνιστές του -που είναι άγρια ζώα ή δέντρα- δίνουν κάποια στοιχεία και τα ενθαρρύνουν για να συνεχίσουν στον επόμενο γρίφο. Για τη λύση του μυστηρίου εκτός από τα ζώα και τα δέντρα, οι μαθητές έχουν και τη βοήθεια των... αστεριών, τα οποία υποδεικνύουν το σημείο όπου σε λίγους μήνες θα δημιουργηθεί το ανανεωμένο Καταφύγιο του "Αρκτούρου" και θα φιλοξενεί επιπλέον πρώην αιχμάλωτες και ορφανές αρκούδες. Το νέο αυτό Καταφύγιο θα είναι το μοναδικό στην Ευρώπη που θα είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ