2018-02-18 19:23:35
Φωτογραφία για Ανεφάρμοστο το σχέδιο Καμμένου για τα κόκκινα δάνεια Στρατιωτικών
Εκείνο το φοβερό σχέδιο του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου να εξαγοράσουν τα ασφαλιστικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων κόκκινα δάνεια στρατιωτικών φαίνεται πως δεν έχει καμία τύχη.

Αρχικά έστειλε την πρό­τασή του στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η οποία του απάντησε το προ­φανές, ότι δηλαδή είναι αναρμόδια, αφού τα δάνεια τα δίνουν οι τράπεζες και όχι ο φορέας εκπροσώπησης τους. Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στις τράπεζες, οι οποίες παρέπεμψαν το θέμα στις νομικές υπηρεσίες τους. Εκεί κάπου το όνειρο έσβησε. 

Οι νομικοί απάντησαν πως οι τράπε­ζες αν θέλουν να πουλήσουν δάνεια πρέπει να κάνουν διαγωνισμό. Δεν πουλάνε δηλαδή «στο μιλητό» ακόμη και αν ο συνομιλητής τους είναι δημόσιος φορέας. Επίσης, τα πακέτα των προς πώληση δανείων διαμορφώ­νονται όχι με βάση την επαγγελματική ιδιότητα του δανειολήπτη, αλλά με στόχο να εισπράξει η τράπεζα το υψηλότερο δυνατό τίμημα.

Έγκριτος δε νομικός, πανεπιστημιακός και πολιτειακός παράγων είπε πως, εάν γίνει, θα είναι καραμπινάτη περίπτωση κρατικής ενίσχυσης.


(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡ_ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-17/02/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Τι συμβαίνει τελικά με τα δάνεια των Στρατιωτικών κ. Καμμένε;
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΕΚ - Ξάνθη 4-0
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΕΚ - Ξάνθη 4-0
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ