2018-02-19 06:39:08
Φωτογραφία για Προσοχή, μην κρατάτε την πόρτα ανοιχτή για να περάσει ένας άντρας...
Ας υποθέσουμε ότι περπατάτε προς το γραφείο και το αφεντικό σας, γένους αρσενικού, σας ακολουθεί από πίσω. Προσοχή, μην κρατάτε την πόρτα ανοιχτή για να περάσει γιατί αυτό, σύμφωνα με έρευνα, είναι μια κακή ιδέα Οι ψυχολόγοι Megan McCarty και Janice Kelly του Πανεπιστημίου Purdue, διαπίστωσαν ότι το άνοιγμα μιας πόρτας για έναν άντρα ψαλιδίζει την αυτοπεποίθησή του.

Οι επιστήμονες, στο πλαίσιο της έρευνάς τους, ζήτησαν από άντρες του πανεπιστημίου να σταθούν μπροστά από ένα κτίριο του ιδρύματος,. Ακολούθως, άφησαν ορισμένους να περάσουν και σε μερικούς κράτησαν την πόρτα πριν διασχίσουν το κατώφλι. Στη συνέχεια, μια βοηθός τους σταματούσε και τους ζητούσε να απαντήσουν σε δυο ερωτήματα αναφορικά με την αυτοπεποίθησή τους, όπως: «αισθάνομαι ότι έχω μια σειρά από καλά στοιχεία ως χαρακτήρας» και, «μπορώ να καταφέρω σχεδόν ότι βάλω στόχο».

Από τους 221 ανθρώπους που ρωτήθηκαν, οι 122 ήταν γυναίκες και 99 άντρες. Στους άντρες στους οποίους άνοιξαν την πόρτα, τα αποτελέσματα του τεστ ήταν απογοητευτικά, συγκριτικά με αυτούς που άνοιξαν μόνοι τους την πόρτα.

Η εξήγηση που δίνεται -γράφει το Business Insider- είναι ότι για τους άντρες είναι μη κοινωνικά αποδεκτό το να τους ανοίγουν την πόρτα, ενώ, σύμφωνα με τους ερευνητές, η ευγενική αυτή χειρονομία τους κάνει να αισθάνονται περισσότερο ευάλωτοι, καθώς αυτό είναι κάτι που γίνεται για τις γυναίκες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ