2018-02-19 08:34:23
Φωτογραφία για Θυμάστε την “κόρη” της Ζουμπουλίας από το Παρά Πέντε; Δείτε πώς είναι σήμερα η Πετρούλα Χρήστου
Η συμμετοχή της στο «παρά πέντε», η οντισιόν του Λαζόπουλου και το ντεμπούτο στον κινηματογράφο Τη γνωρίσαμε ως Άννα, κόρη της Ζουμπουλίας στο θρυλικό «Παρά Πέντε», ενώ είχε ήδη αρχίσει πολύ δυνατά την καριέρα της στο πλευρό του Λάκη Λαζόπουλου, με τεράστιες επιτυχίες στο θέατρο Βρετάνια.

Η γλυκιά Πετρούλα Χρήστου είχε τη φιλοδοξία και την ανησυχία να γίνει καλλιτέχνης από μικρή ηλικία και, αφού εργάστηκε στην Αθήνα, στα τέλη του 2015 αποφάσισε να μετακομίσει στο Λονδίνο, καθώς ήθελε να κάνει μια αλλαγή στη ζωή της. Στα «αγγλικά» σχέδιά της είναι, βέβαια, και η υποκριτική, με την οποία σκέφτεται να ασχοληθεί πιο σοβαρά από φέτος.

Η ηθοποιός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάουσα της Ημαθίας, όπου και έκανε τα πρώτα, ερασιτεχνικά βήματά της στο θέατρο. Σπούδασε φιλοσοφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μετά υποκριτική στο Κέντρο Θεατρικής Ερευνας της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης. Σταθμός στην καριέρα της στάθηκε η οντισιόν του Λάκη Λαζόπουλου, στην οποία κέρδισε τον πρώτο ρόλο της σε μεγάλη αθηναϊκή σκηνή.


Ακολουθεί άλλη μία σεζόν συνεργασίας με τον Λάκη, κατά την οποία κάνει και τις πρώτες εμφανίσεις της στην τηλεόραση, στα «504 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας», «Safe sex», «Πιάτσα Κολωνάκι», «Ηρθε κι έδεσε», «Ολα στον αέρα», «Οδός Παραδείσου 7» και, φυσικά, στο σίριαλ που ξεχώρισε στις καρδιές όλων, το λατρεμένο «Στο Παρά Πέντε» του Γιώργου Καπουτζίδη.

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο έγινε στη δραματική ταινία «Χειμώνας», μία συμπαραγωγή Αγγλίας – Πολωνίας του 2013.

Πριν αποχαιρετήσει την Αθήνα, ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου Κιβωτός και υποδύθηκε την Κατερίνα, μια Αλβανή κοπέλα, στην ξεκαρδιστική κωμωδία «Αμάρτησα για το παιδί σου» σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. Κι έπειτα, μετά το τέλος της σεζόν 2014-2015, άνοιξε τα φτερά της εκτός συνόρων, αφού το ανήσυχο πνεύμα της, η φιλομάθειά της και το πάθος της τής έδειξαν τον δρόμο.

Δημοφιλής προορισμός

«Επέλεξα να φύγω στο εξωτερικό γιατί ήθελα μία αλλαγή στη ζωή μου. Το Λονδίνο, γνωστό για την πολυπολιτισμικότητά του, αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για καλλιτέχνες. Στόχος μου είναι να εξελιχθώ. Βελτιώνω τις γνώσεις μου στις ξένες γλώσσες, μαθαίνω καινούργια πράγματα, γνωρίζω κόσμο από παντού. Φέτος έχω βάλει στόχο να ασχοληθώ σοβαρά με μαθήματα υποκριτικής. Σεμινάρια για το θέατρο, για τον κινηματογράφο, για την υποκριτική μπροστά στην κάμερα. Υπάρχουν ένα σωρό καινούργια πράγματα να μάθω! Και μέθοδοι υποκριτικής που θέλω να δουλέψω για να βελτιωθώ ως ηθοποιός» λέει η Πετρούλα στην «Espresso» και συνεχίζει: «Παράλληλα, ασχολούμαι με τη συγγραφή. Ολα είναι κομμάτι της εξέλιξής μου όχι μόνο στην ηθοποιία, αλλά και γενικότερα στη ζωή μου. Γυμνάζομαι τακτικότερα για να είμαι υγιής και να έχω ευεξία. Δεν τρώω κρέας γιατί αγαπώ τα ζώα και με τον τρόπο αυτόν βελτιώνω και την υγεία και την εμφάνισή μου. Ταυτόχρονα, βέβαια, έχω ατζέντη στο Λονδίνο και πηγαίνω σε οντισιόν. Αλλαξα λίγο και το όνομά μου, να το κάνω πιο εύκολο στην προφορά για τους μη Ελληνες. Δεν ήθελα, όμως, να το κάνω τελείως διαφορετικό. Στους τίτλους της ταινίας που έκανα θα με βρείτε με το όνομα Petra Chris. Μέχρι στιγμής έχω κάνει ένα φιλμ κι ελπίζω σύντομα κι άλλα πολλά».

Νοσταλγία

Η Ελλάδα τής λείπει πολύ, αφού, όπως λέει, «η χώρα μας, όπως και οι γείτονες χώρες είναι πραγματικοί παράδεισοι. Το κλίμα είναι που κάνει τη διαφορά σε όλα: στο φαγητό, στη διάθεση των ανθρώπων, στην κουλτούρα και τη νοοτροπία. Τώρα που είμαι μακριά και βλέπω τα πράγματα από απόσταση πονάω περισσότερο για τον τόπο μου απ’ όσο πριν, όταν έμενα εδώ». Μάλιστα, δεν διστάζει να αποκαλύψει ότι η οικονομική κρίση την τσάκισε: «Εφαγα μεγάλη σφαλιάρα, όπως όλοι, και μου επέτρεψε να δω τα πράγματα διαφορετικά. Ολες τις πτυχές της ζωής μας. Γράφω κάποιες φορές στα social media δημοσίως για τις απόψεις μου. Το είπα και πρόσφατα. Οι Ελληνες πρέπει να βάλουμε στην άκρη τους τσακωμούς και τις αλληλοσυγκρούσεις και να καταλάβουμε την αξία μας. Ενωμένοι. Αγαπημένοι».

Τη ρωτάμε αν θα ήθελε να επιστρέψει: «Ποιος ξέρει το μέλλον; Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που γνωρίζω και εκτιμώ και θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους ή να ξανασυνεργαστώ. Αν κάτι μου αρέσει και μπορώ να το συνδυάσω με τις υπάρχουσες υποχρεώσεις μου, ναι, βέβαια θα ερχόμουν να δουλέψω! Εξάλλου, πού αλλού θα βρεις τόσο όμορφη λιακάδα;»

Οσο για την προσωπική ζωή της; Την κρατάει καλά φυλαγμένη, μόνο για εκείνη. «Το να ζεις σε ξένη χώρα είναι δύσκολο. Οποιος το κάνει είναι ωραίο να έχει στο πλευρό του έναν δικό του άνθρωπο,· φίλο, σύντροφο ζωής ή και συγγενή του. Αυτού του είδους οι σχέσεις σε βοηθούν να κρατάς ισορροπίες και να γίνεσαι πιο δυνατός» μας απαντάει… ξεγλιστρώντας! Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το «ποδαρικό» της Χάριτος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το «ποδαρικό» της Χάριτος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ