2018-02-19 09:49:17
Φωτογραφία για Τι μπορεί να προκαλέσει έναν επίμονο λόξιγκα;
Εμφανίζεται στα ξαφνικά και προκαλεί έντονο εκνευρισμό σε όσους έχουν την ατυχία να το βιώνουν.

Τις περισσότερες φορές ο επίμονος λόξιγκας εμφανίζεται μετά από ένα μεγάλο γεύμα ή μετά την αυξημένη κατανάλωση υγρών, αλλά και από την εισπνοή καπνού.

Αν και οι ειδικοί επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν την αιτία του φαινομένου έχουν παρατηρήσει ότι το φαινόμενο είναι πιο έντονο, όταν η εισπνοή του αέρα είναι πολύ γρήγορη.

Πάντως, οι ειδικοί αναφέρουν ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ο λόξιγκας δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και δεν διαρκεί περισσότερο από μερικά λεπτά. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να αποτελεί ένδειξη υποκείμενου προβλήματος υγείας.

Στην περίπτωση που ο λόξιγκας διαρκεί περισσότερο από 48 ώρες και κυρίως εάν συνοδεύεται από πυρετό, πόνο σε κάποιο σημείο του σώματος, δύσπνοια κ.ά., δείτε ποιες σοβαρές παθήσεις μπορεί να κρύβει.


Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Η γαστροιοισαφική παλλινδρόμηση προκαλεί εκτός από φούσκωμα και συχνές καούρες που ερεθίζουν το διάφραγμα. Αυτή η κατάσταση πυροδοτεί και τον επίπονο λόξιγκα.

Βλάβη στο πνευμονογαστρικό νεύρο

Η βλάβη στο πνευμονογαστρικό νεύρο μπορεί να είναι προσωρινή λόγω αμυγδαλίτιδας ή μόνιμη λόγω τραυματισμού.

Εγκεφαλικό

Ο επίμονος λόξιγκας που συνοδεύεται από πόνο στο στήθος, μούδιασμα, θολή όραση κ.ά. ενδεχομένως να αποτελεί ένδειξη επικείμενου εγκεφαλικού επεισοδίου.

Πηγή: healthreport.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ