2018-02-19 20:00:42
Φωτογραφία για Έπαθες κράμπα στα πόδια; Τρεις εύκολοι τρόποι για να την αντιμετωπίσεις
Πολλοί άνθρωποι συχνά νιώθουν να μουδιάζουν τα δάχτυλα των ποδιών και να συστρέφονται ακούσια το ένα γύρω από το άλλο η νιώθουν ένα οξύ "τράβηγμα" στη γάμπα. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά συμπτώματα μιας μυικής κράμπας στα πόδια.

Οι κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών μπορεί να οφείλονται σε πολλές αιτίες, οι πιο συνηθισμένες όμως είναι η κούραση, η αφυδάτωση και η ανεπάρκεια κάποιων στοιχείων στον οργανισμό.

Ακολουθούν τρεις εύκολοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να καταφέρεις να γλιτώσεις γρήγορα από τον πόνο και το μούδιασμα.

Πάτα σε κρύο πάτωμα

'Η πάρε μια παγοκύστη από την κατάψυξη. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η παγωμένη θερμοκρασία μπλοκάρει τα μονοπάτια του πόνου στους μύες και μπορεί να μειώσει τους σπασμούς σε γάμπες, δάχτυλα και μηρούς.

Πιες ζουμί από τουρσί

Μια μελέτη του Medicine & Science in Sports & Exercise διαπίστωσε ότι το ζουμί από τουρσί μπορεί να καταπραΰνει τις μυϊκές κράμπες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ένα συστατικό στο ζουμί πυροδοτεί μια νευρολογική αντίδραση που βοηθά στο να καταπραϋνθούν οι σπασμοί.


Ενίσχυσε τον οργανισμό με ηλεκτρολύτες

Συχνά, τα χαμηλά επίπεδα ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου προκαλούν μυϊκές κράμπες. Το νερό καρύδας ή μια μπανάνα θα συμβάλει στην αναδημιουργία αυτών των ενώσεων μέσα σε 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τέντωσε το σημείο μέχρι να σταματήσει ο πόνος.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ