2018-02-19 23:15:33
Φωτογραφία για Χαρακόπουλος: Ο λαός επιλέγει το επίπεδο των βουλευτών
«Θυμάμαι την απάντηση που έδωσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και φιλόσοφος Κωνσταντίνος Τσάτσος, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, όταν τον ρώτησαν για το επίπεδο της Βουλής. Αντέστρεψε το ερώτημα λέγοντας “και ο λαός που τους εκλεγεί;”. Η Βουλή είναι καθρέπτης της κοινωνίας μας. Ο λαός επιλέγει τα κόμματα, αλλά και τους βουλευτές με τον σταυρό προτίμησης. Δεν είναι, λοιπόν, άμοιρος ευθυνών για την πορεία της χώρας και το επίπεδο εκπροσώπησής του. Θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί την ώρα των επιλογών μας». Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας μαθητές και μαθήτριες της Γ´ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη την εμπειρία των παιδιών στην εθνική αντιπροσωπεία και την ενημέρωσή τους για το κοινοβουλευτικό έργο: «Αν και η επίσκεψή σας γίνεται ημέρα που δεν έχει νομοθετικό έργο αλλά μόνο κοινοβουλευτικό έλεγχο, δηλαδή, ερωτήσεις βουλευτών στους υπουργούς για επίκαιρα θέματα ή ζητήματα της περιφέρειάς τους, έχετε την τύχη να δείτε τη μοναδική έκθεση για τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας, τον Ιωάννη Καποδίστρια».


Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προέτρεψε τα παιδιά «να είστε επιμελείς στα μαθήματά σας και να μην αδιαφορείτε για τα κοινά. Να μας ενδιαφέρει τι γίνεται έξω από το σπίτι μας, στη γειτονιά μας, στην πόλη μας, στη χώρα μας, στην Ευρώπη, στον κόσμο ολόκληρο. Διότι στο παγκόσμιο χωριό που ζούμε, όλα μας αφορούν και εντέλει επηρεάζουν τη ζωή μας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι θεωρούσαν κολάσιμη πράξη την ιδιώτευση, την αδιαφορία για τα κοινά».

Τα παιδιά συνόδευαν ο Γυμνασιάρχης κ. Ιωάννης Κουρμπής και η φιλόλογος κ. Σταυρούλα Κουμπούρα.

 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ