2018-02-20 07:48:05
Φωτογραφία για Επιστολή ΠΟΜΕΝΣ: Όλη η αλήθεια για τη νυχτερινή απασχόληση
 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών

(Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)

Νόμιμα   αναγνωρισμένη   επαγγελματική   Ομοσπονδία   με   την   υπ’

αριθμ.16/2017 διαταγή του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, καταχωρημένη

στα  βιβλία  Ομοσπονδιών   του  Πρωτοδικείου   Αθηνών  με  αριθμό μητρώου 844 και αριθμό βιβλίου συνδικαλιστικών οργανώσεων 6390.

Ηλεκτρονική διεύθυνση:  www.pomens.gr – facebook ΠΟΜΕΝΣ

Email: [email protected]

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου  2018

ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο

Αναπληρωτή Υπουργό  Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα

Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

ΚΟΙΝ :  Διευθυντή Στρατιωτικού Γραφείου κ. ΥΕΘΑ - ΑΝΥΕΘΑ Νομικό Σύμβουλο κ. ΥΕΘΑ – ΑΝΥΕΘΑ

Στρατιωτικοί συντάκτες

ΘΕΜΑ:  Απ ο ζη μ ίωση  νυχτ ε ρ ινή ς  απ ασ χό λη σ ης  Στ ρατ ιωτ ικών  


ΣΧΕΤ:  Νόμ ο ς 4 47 2/ 20 17

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής

Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,

1.  Σύμφωνα με το Νόμο 4472/2017 άρθρο 127 περίπτωση Δβ   που ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, θεσπίστηκε η χορήγηση αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με το ποσό των 2,77 ανά ώρα.

2.  Παρόλο  που  έχει  περάσει  εννεάμηνο  από  την  ψήφιση  του  εν  λόγου νομοσχεδίου, δεν έχει εκδοθεί η αντίστοιχη ΚΥΑ μεταξύ των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, που να καθορίζει τις λεπτομέρειες χορήγησης, με αποτέλεσμα κανείς συνάδελφος να μην αποζημιώνεται για την νυχτερινή του απασχόληση.

3.  Με μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση πρόσφατα λάβαμε γνώση σχεδίου της  ΚΥΑ μεταξύ των  Υπουργείων  Εθνικής  Άμυνας  και Οικονομικών  που  ουσιαστικά απαξιώνει την αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησης των Στρατιωτικών.

4. Συγκεκριμένα δεν  θα αποζημιώνεται η νυχτερινή  εργασία  σε ασκήσεις, σε νυχτερινές εκπαιδεύσεις και το σύνολο των δραστηριοτήτων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που απαιτείται νυχτερινή απασχόληση με εξαίρεση την εκτέλεση

24ωρων υπηρεσιών από τις οποίες και εκεί θα αποζημιώνεται μόνο ένα μικρό ποσοστό, λόγω του ότι τίθεται όριο στις ώρες αποζημίωσης. Επίσης εξαιρούνται από την εν λόγω καταβολή οι ΔΕΑ και οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής

Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,

Οι  Στρατιωτικοί  δεν  ζητούν  ελεημοσύνη.  Απαιτούν  τον  σεβασμό  και  την εφαρμογή των νόμων όπως σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να μειώνονται οι μισθοί μας κατά τουλάχιστον 50%, να ισοπεδώνονται τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, να μην εφαρμόζεται η απόφαση του ΣτΕ παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, να εφαρμόζεται νέο μισθολόγιο που οδηγεί σε νέες μειώσεις την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και τέλος με την αλλαγή στην χορήγηση συντάξεων χηρείας εκατοντάδες οικογένειες συναδέλφων μας να μένουν κυριολεκτικά στον δρόμο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών θεωρεί ότι, αν ισχύσουν οι συγκεκριμένες προβλέψεις της ΚΥΑ, είναι για ακόμη μία φορά εμπαιγμός εις βάρος του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ζητούμε την άμεση διευθέτηση του όλου ζητήματος, με την πρόβλεψη της καθολικής αποζημίωσης για όλες τις ώρες της νυχτερινής απασχόλησης αλλά και την θεσμοθέτηση αποζημίωσης της υπερωριακής εργασίας.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο                                                                                                   Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                                                                 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Επγός (ΥΔΚ)                                                                                 Λγος (ΠΖ)
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ