2018-02-20 08:52:09
Φωτογραφία για Tσεχία δεν είναι μόνο η Πράγα: 5 πόλεις-διαμάντια που θα σας αφήσουν άφωνους
Πράγα είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης. Tο εντυπωσιακό κάστρο, οι εμβήματικές γέφυρες και... o ιστορικές πλατείες της προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. 

Τσεχία όμως δεν είναι μόνο η Πράγα Όλομουτς

Από πολλούς το Olomouc ονομάζεται «Πράγα σε μικρογραφία», αφού έχει μια όμορφη παλιά πόλη και πλούσια ιστορική γοητεία.

Έχει λιγότερο κόσμο από ό, τι στην Πράγα, γι αυτό και είναι δημοφιλής από εκείνη τη μερίδα των τουριστών που θέλουν να έχουν την ίδια εμπειρία, χωρίς τα τουριστικά πλήθη. Η πόλη είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Μοράβα.

Ξεχωρίζει η πλατεία Horni Namesti με το αστρονομικό ρολόϊ και η γοτρική Στήλη της Αγίας Τριάδας, του 18ου αιώνα, η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βέντσεσλας, μια εντυπωσιακή νεο-γοτθική εκκλησία και το πανεπιστήμιο Παλάτσι, το δεύτερο αρχαιότερο της χώρας που ιδρύθηκε το 1573 από το τάγμα των Ιησουιτών μοναχών.

Brno

Πώς θα σας φαινότανε να συνδυάζατε το ταξίδι σας στην Τσεχία με λάμψη, ζωντάνια και μοναδικές εμπειρίες;

Για όσους δεν το γνωρίζουν η πρωτεύουσα της Μοραβίας είναι η πόλη στην οποία έζησε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και στην οποία υπάρχει δρόμος με το όνομά του. Αξίζει να επισκεφθείτε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας, για την πολιτιστική κληρονομιά της.

Ξεχωρίζουν το κάστρο Spilberk, που είναι ένα φρούριο του 13ου αιώνα – μουσείο πλέον σήμερα και ο όμορφος καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου και Παύλου. Οι λάτρεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής θα απολαύσουν επίσης την επίσκεψη στο Ludwig Mies van der Rohe (ονομάζεται επίσης Tugendhat Σπίτι). Είναι χτισμένο το 1920 και αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.

Cesky Raj

Για εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν από την αστική φασαρία και να απολαύσουν την ύπαιθρο, το Cesky Raj (που σημαίνει «Παράδεισος της Τσεχίας») είναι το ιδανικό μέρος.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ