2018-02-20 09:03:37
Φωτογραφία για Επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα – «Πυρετός» για την προανακριτική
Αναμενόμενο ήταν το αποτέλεσμα του Eurogroup όπως προεξοφλούσε και η διαρροή του ΥΠΟΙΚ, ότι η εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ δεν θα έπαιρνε χθες το «πράσινο φως» αλλά θα γίνει εντός

του Μαρτίου σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. 

Δύο προαπαιτούμενα ήταν αυτά που έβαλαν «φρένο» στην εκταμίευση της δόσης :

Η απόφαση του ΣτΕ για την επένδυση στο Ελληνικό

Η αδιάλειπτη εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Πρόκειται για δύο τεχνικά ζητήματα στα οποία η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει αφού εναπόκειται στη δικαστική εξουσία και στις τράπεζες αντίστοιχα να επισπεύσουν τις διαδικασίες.

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψε η ένταση αφού σημειώθηκε «θερμό επεισόδιο» μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Αφορμή οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών πρόκειται να επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, για την έναρξη της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης.


Την ίδια ώρα, πεπεισμένος ότι η οριστική ρύθμιση του ζητήματος του ελληνικού χρέους δεν είναι μακριά εμφανίστηκε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ προσερχόμενος στο Eurogroup.

Στο Eurogroup συζητήθηκε το ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αλλά και η μεταμνημονιακή περίοδος. Η ελληνική πλευρά έχει δεσμευθεί να παρουσιάσει μέχρι τον Απρίλιο ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων που θα φέρει τη δική της «υπογραφή».

Προετοιμασία για την προανακριτική

«Πυρετός» επικρατεί στα κομματικά επιτελεία ενόψει της συνεδρίασης της Ολομέλειας και τη ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη των δέκα πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis στην προανακριτική επιτροπή.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9:00 το πρωί και πέρα από τους εισηγητές των κοινοβουλευτικών ομάδων θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά και οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι. Μέσω υπομνήματος θα τοποθετηθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αφού θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για επαφές στον ΟΗΕ. 

Στη μαραθώνια συνεδρίαση θα αποφασιστεί η τύχη του φακέλου, όπως δήλωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και κατά πληροφορίες ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος υποστήριξε πως «ό,τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής δεν είναι σκευωρία αλλά εφαρμογή του Συντάγματος».

Το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανό να συνέλθει και σήμερα το απόγευμα ώστε να οριστικοποιηθούν τα στελέχη που θα συμμετάσχουν στην προανακριτική.

cnn.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ