2018-02-20 09:24:41
Φωτογραφία για Τη δυνατότητα οι Δήμοι και τα Ασφαλιστικά Ταμεία να ενταχθούν στους εργοδότες που μπορούν να προσλάβουν από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ενέκρινε σε πρόσφατη συνεδρίαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ.  Ο Οργανισμός σε μια προσπά
Τη δυνατότητα οι Δήμοι και τα Ασφαλιστικά Ταμεία να ενταχθούν στους εργοδότες που μπορούν να προσλάβουν από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ενέκρινε σε πρόσφατη συνεδρίαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ.

Ο Οργανισμός σε μια προσπάθεια να απορροφηθεί το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων του προγράμματος, προχώρησε στην διεύρυνση των εργοδοτών που μπορούν να προσλάβουν προσωπικό.

Με τη νέα τροποποιητική απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ, ως προς τους φορείς – εργοδότες που μπορούν να ενταχθούν διευρύνεται ο «κύκλος» των εργοδοτών.

Πέρα από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τους φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου αλλά και τις επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, πλέον εντάσσονται και οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού (Δήμοι και Περιφέρειες), ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.).


Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους δώδεκα μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον δώδεκα μήνες, ύστερα από αίτηση που θα υποβάλλει η δικαιούχος επιχείρηση. Το ύψος της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ μηνιαίως.

Οι δικαιούχοι που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υπαγωγής- εντολή κενής θέσης- υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται, επιλέγοντας από τη σχετική στήλη.

Στην περίπτωση που οι δικαιούχοι δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να επισκεφτούν την Υπηρεσία ΚΠΑ2 στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα τους όπου θα προσληφθεί ο ωφελούμενος, προκειμένου να παραλάβουν κλειδάριθμο προσκομίζοντας το καταστατικό επιχείρησης από όπου θα προκύπτει η μετοχική ή/και εταιρική σύνθεσή της καθώς και το ΑΦΜ της. Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να διενεργηθεί από νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Στη συνέχεια θα υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται πως ωφελούμενοι του συγκεκριμένου προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 55-67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών.

Οι ωφελούμενοι οφείλουν:

α) να είναι μακροχρόνια εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, ηλικίας 55-67 ετών (να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος και το 67ο έτος της ηλικίας τους αντίστοιχα) κατά την υπόδειξη τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους.

β) να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να διαθέτουν συμπληρωμένο ΑΣΔ.

γ) να είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. (ν. 2431/1996), Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητα τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958).

Όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα της μακροχρόνιας ανεργίας τόσο περισσότερο πριμοδοτείται ο εν δυνάμει ωφελούμενος.

Οι µακροχρόνια άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται µε συστατικό σηµείωµα από την αρµόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2).

Υπενθυμίζουμε ότι η υποβολή αιτήσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε στις 5 Σεπτεμβρίου 2017 και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι την πλήρωση των 10.000 θέσεων.

 http://www.aftodioikisi.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ