2018-02-21 10:07:50
Φωτογραφία για Τα υπέρ και τα κατά των Franchise restaurants‎
Πιθανότατα γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη εστιατορίων και ένα από αυτά είναι το franchise Ενώ υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για το άνοιγμα ενός franchise, θα αντιμετωπίσετε επίσης αρκετές προκλήσεις. Για να σας βοηθήσουμε να λάβετε την απόφασή σας, εξετάζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της λειτουργίας ενός εστιατορίου franchise.

Πρώτον, ρίχνουμε μια ματιά στους επαγγελματίες.

Έτοιμες επιχειρήσεις

Μπορείτε να πληρώσετε λίγο περισσότερο για να αγοράσετε ένα franchise από το να ανοίξετε το δικό σας εστιατόριο, αλλά το franchise είναι ένα ήδη αποδεδειγμένο σύστημα. Είναι μια έτοιμη, επιτυχημένη επιχείρηση και παράγει κέρδη. Θα έχετε κέρδος νωρίτερα επειδή το franchise σας είναι έτοιμο χωρίς να χρειάζεται αλλαγές και σχεδιασμό από εσάς.

Υποστήριξη μάρκετινγκ

Ως επί το πλείστον, οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων δεν έχουν καμία υποστήριξη. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τα franchises.


Θα δείτε ότι λαμβάνετε υποστήριξη πωλήσεων και μάρκετινγκ. Επίσης, έχετε πιθανώς πρόσβαση σε ένα δίκτυο επιχειρηματιών franchise όπως εσείς που έχετε ήδη περάσει την φάση startup που περνάτε εσείς.

Έτσι, δεν έχετε μόνο υποστήριξη franchise, αλλά μπορεί να έχετε και ένα δίκτυο ανθρώπων για να σας προσφέρουν συμβουλές.

Ευκολότερη χρηματοδότηση

Ορισμένες τράπεζες και παραδοσιακές πηγές δανεισμού βλέπουν θετικά τα εστιατόρια franchise. Η οικονομική διαχείριση μίας startup είναι συχνά πιο εύκολη όταν αναζητάτε δάνεια, διότι τα franchises έχουν ήδη αποδειχθεί βιώσιμες επιλογές.

Οι τράπεζες μπορούν να δουν μια ιστορία επιτυχίας. Αυτό συχνά καθιστά τη χρηματοδότηση ευκολότερη από ο,τι θα ήταν για ένα παραδοσιακό εστιατόριο.

Αναγνώριση brand

Οι καταναλωτές είναι εξοικειωμένοι με τα franchise εστιατόρια, έτσι, έχετε μια καλή εισροή πρόθυμων πελατών. Το demand για το franchise σας μπορεί να είναι άμεσο, ειδικά αν έχετε ένα καλά εδραιωμένο franchise. Τα έξοδα για την προσέλκυση πελατών θα είναι χαμηλότερα, επειδή τα franchises συχνά προσελκύουν πελάτες νωρίτερα.

Συχνά, οι πελάτες σας θα έχουν φάει σε κάποιο εστιατόριο του franchise σας ενώ επισκέπτονται μια άλλη πόλη, ή μπορεί να έχουν δει μια διαφήμιση στην τηλεόραση ή online.

Να προσέχετε κατά την επιλογή του franchise σας ότι επιλέγετε ένα που είναι γνωστό και έχει την δύναμη να παραμείνει στην αγορά. Είναι καλύτερο να αναζητήσετε franchises που έχουν ιστορικό επιτυχίας. Αυτό σας βοηθά να ξέρετε ότι οι αποδόσεις σας θα είναι εξίσου καλές.

Καλή φήμη

Ως επί το πλείστον, οι ιδιοκτήτες franchise εστιατορίων είναι σεβαστοί στις κοινότητες τους. Όταν τρέχετε ένα franchise, μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτή τη φήμη για να διαφημίσετε το εστιατόριο σας και να γίνετε πολύ επιτυχημένος στην κοινότητά σας.

Χαμηλότερες τιμές προμηθειών

Επειδή μπορείτε να επωφεληθείτε από τη συλλογική αγοραστική δύναμη της ομάδας franchise σας, πιθανότατα θα έχετε χαμηλότερες τιμές προμηθειών. Η διαπραγματευτική σας ισχύ με τις εταιρίες προμηθειών είναι επίσης πιθανό να είναι υψηλότερη λόγω της αναγνώρισης του franchise.

Εκτός από τα θετικά, υπάρχουν και κάποια αρνητικά στο να έχετε ένα franchise.

Μεγάλη επένδυση

Ως επί το πλείστον, τα franchises εστιατορίων απαιτούν μια μεγάλη και ουσιαστική επένδυση εκ των προτέρων για να ξεκινήσετε.

Εκτός από την αγορά του franchise, μπορείτε επίσης να είστε σίγουροι ότι θα δώσετε χρήματα για την τοποθεσία, τη διακόσμηση, τα μπάνια, την κουζίνα, την περιοχή φαγητού, τον εξαερισμό και πολλά άλλα.

Γραφειοκρατικά ζητήματα

Το άνοιγμα οποιουδήποτε νέου εστιατορίου κουβαλάει και θέματα χωροταξίας. Επιπλέον, θα πρέπει να τηρείτε τους κώδικες της πόλης, του νομού και του κράτους στο οποίο είστε.

Δώστε προσοχή σε αυτό, καθώς η τοπική κυβέρνησή σας είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη του φαγητού που σερβίρετε και για το αν είναι ασφαλές για δημόσια κατανάλωση. Αυτά τα νομικά ζητήματα είναι δαπανηρά, αλλά και χρονοβόρα.

Υπάρχει όμως φως στο τούνελ. Οι περισσότεροι food franchisers θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το ζήτημα των αδειών και συμμορφώσεως με τον νόμο. Ξέρουν ότι πιθανότατα δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό.

Αν ο food franchiser δεν σας προσφέρει αυτή τη βοήθεια, ίσως είναι καιρός να ψάξετε για έναν άλλο.

Προβλήματα με υπαλλήλους

Η εύρεση υπαλλήλων εστιατορίου είναι δύσκολη. Αυτό δεν αλλάζει σε ένα franchise εστιατόριο. Οι εργαζόμενοι στον χώρο της εστίασης έρχονται και φεύγουν.

Η πρόσληψη, η εκπαίδευση και η διατήρηση του προσωπικού σας είναι ενέργειες χρονοβόρες και δαπανηρές. Μπορεί επίσης να είναι αρκετά απογοητευτικό να εκπαιδεύσετε έναν νέο υπάλληλο μόνο για να παραιτηθεί έξι μήνες αργότερα.

Για να βοηθήσετε με τη διατήρηση των εργαζομένων, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην εκπαίδευσή σας και σκεφτείτε ένα σύστημα κινήτρων για να ενθαρρύνετε τη μακροζωία τους σε εσάς.

Χαμηλά περιθώρια κέρδους

Κάνετε την έρευνά σας και μιλήστε σε άλλους franchisees για να μάθετε περισσότερα για τα περιθώρια κέρδους τους.

Οι επιχειρήσεις τροφίμων γενικά, και ειδικότερα τα εστιατόρια γρήγορου φαγητού, είναι ευαίσθητα στις αυξομειώσεις τιμών και συχνά έχουν χαμηλά περιθώρια κέρδους.

Τα απόβλητα και η αλλοίωση τροφίμων αποτελούν επίσης ανησυχίες για έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιο είναι το κόστος αυτών, έτσι ώστε να μην εκπλαγείτε.

Ποιότητα ζωής

Είτε ανοίγετε το δικό σας εστιατόριο είτε ένα franchise, η ποιότητα ζωής σας θα είναι διαφορετική από τους άλλους.

Οι ώρες είναι πολλές. Είστε συχνά ο πρώτος εκεί και ο τελευταίος που πρέπει να φύγει. Οι ώρες σας μπορεί να μην συμπίπτουν με αυτές της οικογένειάς σας. Είναι δύσκολο να κάνεις διακοπές. Οι διακοπές είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Καταβολές Royalty

Αυτές δεν φεύγουνε ποτέ. Κάθε χρόνο, το franchise σας οφείλει πληρωμές δικαιωμάτων στους franchisors. Αυτά είναι συνήθως λειτουργικά έξοδα και υποστήριξη marketing.

Ανεπαρκής υποστήριξη

Ορισμένοι franchisors μπορούν να υποσχεθούν υποστήριξη, αλλά στο τέλος, δεν παρέχουν όλα όσα χρειάζεστε.

Μπορεί να βρείτε ότι η υποστήριξή σας στο μάρκετινγκ δεν είναι αρκετή ή ίσως να μην έχετε κάποιον για να ακούσει τις ιδέες σας. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ερευνήστε το έτσι ώστε να μην καταλήξετε σε κακή κατάσταση.

Τελικές σκέψεις

Το άνοιγμα ενός εστιατορίου είναι μια συναρπαστική στιγμή, και για πολλούς ανθρώπους, ένα franchise εστιατόριο είναι μια καλή επιλογή.

Η Διεθνής Ένωση Franchise αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις franchise είναι γνωστές για τη δημιουργία θέσεων εργασίας γρηγορότερα από τον εθνικό μέσο όρο. Λέει, «Οι επιχειρήσεις franchise θα αυξηθούν με ρυθμούς που υπερβαίνουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας όπου συγκεντρώνονται franchises».

Εξετάστε προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πριν λάβετε την απόφασή σας.

Σημειώστε ότι η αγορά ενός franchise είναι καλή για ανθρώπους με προσανατολισμό στην ομάδα. Τα franchises των εστιατορίων είναι επίσης καλά για εκείνους που δεν έχουν επιχειρηματικό υπόβαθρο, επειδή συχνά υποστηρίζονται από τα κεντρικά τους γραφεία.

Αφιερώστε λίγο χρόνο, σκεφτείτε τις επιλογές σας πριν ξεκινήσετε ένα εστιατόριο franchise για την καλύτερη, δυνατή, επιτυχία.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ