2018-02-21 11:55:22
Φωτογραφία για Πώς το τρέξιμο σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις το χρόνιο άγχος
Το τρέξιμο ως γνωστό είναι μια μέθοδος άσκησης που μπορεί να προσφέρει πολλά σε όποιον το κάνει: Aπό βελτίωση της διάθεσής του μέχρι ενίσχυση του ανοσοποιητικού του συστήματος.

> Πόσο σημαντικό είναι το τρέξιμο για την υγεία σου

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το προτείνουν πολύ συχνά οι γιατροί, ιδιαίτερα σε ανθρώπους που πάσχουν από συγκεκριμένα νοσήματα. Τι γίνεται με το άγχος όμως; Εκεί βοηθάει

Σκοτώνεις το άγχος σου και να σώζεις τη μνήμη σου

 Όπως έδειξε μια νέα έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Brigham Young University της Utah, απέδειξε πώς όσοι τρέχουν και πάσχουν από χρόνιο άγχος έχουν μεγαλύτερες ελπίδες να διατηρήσουν σε καλά επίπεδα τη μνήμη τους.

Αυτό είναι σημαντικό, αφού μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Journal of Neurobiology of Learning and Memory, έδειξε πως το τρέξιμο μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει το χρόνιο στρες στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου μας, το κομμάτι εκείνο δηλαδή που είναι υπεύθυνο για την ικανότητα μάθησης και τη μνήμη μας.


«Η άσκηση και μάλιστα το τρέξιμο είναι μια πολύ φθηνή και αποτελεσματική λύση ώστε να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στη μνήμη το χρόνιο άγχος» λέει ο υπεύθυνος της μελέτης, ο καθηγητής του BYU, Jeff Edwards.

Ως συνήθως η έρευνα έγινε πάνω σε πειραματόζωα (ποντίκια συγκεκριμένα) που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Εκείνα που ασκούνταν παρουσίαζαν πολύ λιγότερο στρες και κυρίως είχαν πολύ μεγαλύτερες επιτυχίες σε κάποια τεστ που περιελάμβανα λαβύρινθο -μια κατάσταση, δηλαδή, όπου κατεξοχήν τεστάρεται η μνήμη.

Δες κι αυτό: Τι να φας πριν το τρέξιμο (και τι όχι)

Με άλλα λόγια, λοιπόν, μόλις βρήκαμε άλλονέναν πολύ καλό λόγο για να τρέχουμε -και να διατηρούμε την υγεία μας σε καλή κατάσταση.

 Askmen
 
olalathos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ