2018-02-21 12:19:22
Φωτογραφία για Πνιγμονή: Οι κινήσεις που θα σώσουν το παιδί!
Η πνιγμονή ή αλλιώς απόφραξη αεραγωγού από τροφή ή κάποιο άλλο μικρό αντικείμενο είναι συνηθισμένο στα μικρά παιδιά καθώς όταν είναι στην ηλικία της εξερεύνησης βάζουν στην κυριολεξία ό,τι βρουν στο στόμα τους.

Οι γονείς όπως είναι λογικό ταράζονται και τα χτυπούν πανικόβλητοι στην πλάτη χωρίς να γνωρίζουν τι πρέπει πραγματικά να κάνουν ώστε να βοηθήσουν και να σώσουν τα μικρά τους.

Τι πρέπει να κάνουμε όταν τα παιδιά μας πνίγονται από ξένο σώμα;

Κατ’ αρχήν πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία όσο και αν αυτό στην αρχή μοιάζει αδύνατο. Το μοναδικό πράγμα που θα κάνουμε είναι να πανικοβάλουμε το παιδί μας περισσότερο.

Δεν δίνουμε στο παιδί να πιει νερό ούτε φυσικά το χτυπάμε στην πλάτη. Αυτό γιατί την ώρα που πάει να πάρει ανάσα μπορούμε άθελα μας να φράξουμε εντελώς τον αεραγωγό.

Του λέμε να βήξει και στη συνέχεια πηγαίνοντας από το πλάι, δίνουμε πέντε χτυπήματα στο θώρακα από κάτω προς τα πάνω.


Αν με αυτές τις κινήσεις το ξένο σώμα δε βγει, τότε πηγαίνουμε από πίσω, αγκαλιάζουμε το παιδί και ενώνουμε τα χέρια μας. Το ένα χέρι σχηματίζει γροθιά και το άλλο κρατάει το χέρι μας σταθερό. Πάνω από το σημείο του ομφαλού, ξεκινάμε και πιέζουμε με φόρα από κάτω προς τα πάνω.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν βάζουμε πολλή δύναμη γιατί μπορεί να δημιουργήσουμε βλάβη στο παιδί.

Εάν πάλι το ξένο σώμα δε βγει, τότε το επαναλαμβάνουμε πάλι από την αρχή μέχρι ο αεραγωγός να απελευθερωθεί.

Σημαντικό είναι στην περίπτωση της πνιγμονής, να επισκεφθούμε τον γιατρό ώστε να χορηγήσει αντιβίωση καθώς μπορεί να έχει επέλθει εσωτερικός τραυματισμός εάν η τροφή ή το αντικείμενο είναι αιχμηρό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ