2018-02-21 19:35:11
Φωτογραφία για Ο καιρός... τρελάθηκε στις ΗΠΑ: Ρεκόρ ψύχους στη μισή χώρα και έντονη ζέστη στην άλλη μισή
 

Μάρτης, γδάρτης και... κακός παλουκοκάφτης στην Ευρώπη  Την ώρα που στις ΗΠΑ

ο καιρός...τρελάθηκε, η Ευρώπη ετοιμάζεται για αρκετό κρύο από τον ερχόμενο μήνα.

Το Μάρτιο,το μεγαλύτερο μέρος της γηραιάς ηπείρου θα έχει πιο ψυχρές από τις κανονικές θερμοκρασίες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μετεωρολογικής πρόβλεψης, θυγατρική της IBM, «The Weather Company», αναφέρει το Reuters.

 

«Θα υπάρξει μία πιθανή παρατεταμένη περίοδος κρύου και ξηρού καιρού σε όλη την Ευρώπη, με θερμότερο και πιο υγρό καιρό σε τμήματα της νότιας Ευρώπης», δήλωσε ο Tοντ Κρόφορντ, επικεφαλής μετεωρολόγος στην αμερικάνικη εταιρεία.

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι βάζουν ζεστά ρούχα για να υποδεχθούν τον Μάρτιο, οι ΗΠΑ έχουν χωριστεί σε τρία τμήματα από πλευράς καιρικών συνθηκών: στα δυτικά της χώρας έχει καταγραφεί ρεκόρ ψύχους και χιονιού, στα ανατολικά η ζέστη είναι υπερβολική ενώ στα κεντρικά επικρατούν έντονες βροχοπτώσεις.


Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «USA TODAY», η σφοδρή χιονόπτωση θα συνεχιστεί και σήμερα στις δυτικές ΗΠΑ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στις περιοχές Γιούτα, Κολοράντο, Αριζόνα, Νεμπράσκα, Σιάτλ, Πόρτλαντ, Σακραμέντο και κεντρική Καλιφόρνια, οι πολίτες θα νιώσουν στο πετσί τους το τσουχτερό κρύο.

Την ίδια ώρα, στα ανατολικά της χώρας οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν με σορτς και σαγιονάρες «Ο Φεβρουάριος θυμίζει άνοιξη στα ανατολικά της χώρας», δήλωσε ο μετεωρολόγος της εταιρείας «AccuWeather», Μάτζι Σάμιουελ.

Ρεκόρ ζέστης θα καταγραφεί επίσης στην Ατλάντα και την Βοστόνη. Στα κεντρικά της χώρας, οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ