2018-02-21 21:20:39
Φωτογραφία για Ο σκύλος σου στεναχωριέται μαζί σου!
Αν έχεις σκύλο, ειδικά στις περιπτώσεις που ο σκύλος μένει μέσα στο σπίτι, σίγουρα έχεις παρατηρήσει πως μερικές φορές αισθάνεσαι ότι μπορεί να σε καταλάβει σαν να είναι άνθρωπος και ότι προσπαθεί να σε παρηγορήσει!

Αρκετοί θα σου πουν ότι δεν ισχύει αυτό και πως θέλεις να πιστεύεις ότι ο σκύλος σου στεναχωριέται μαζί σου! Ευτυχώς, για όλους εμάς, έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Animal Cognition, έβαλε και επιστημονική βούλα σ αυτό που πρακτικά γνώριζες ήδη!

Σύμφωνα με την έρευνα, οι σκύλοι ανταποκρίνονται στα συναισθήματα του ανθρώπου περισσότερο από κάθε άλλο ζωικό είδος, ανάμεσα σε αυτά και τους ανθρώπους! Διαισθάνονται όταν κάποιος βρίσκεται σε σύγχυση και σπεύδουν για να τον παρηγορήσουν! Άρα, αν αισθάνεσαι πως ο σκύλος σου στεναχωριέται μαζί σου δεν κάνεις λάθος, αυτό συμβαίνει στην πραγαμτικότητα!

Έτσι, κάθε φορά που έρχεται ο αγαπημένος τετράποδος φίλος σου και βάζει τη μουσούδα του κάτω από το χέρι σου ή σε γλύφει, όπως λένε οι ερευνητές του πανεπιστημίου Goldsmiths, το κάνει γιατί διαισθάνεται ότι το αφεντικό τους είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και συμπεριφέρεται με τρόπο υποτακτικό για να δείξει έτσι τη συμπόνια του και ότι διατίθεται να προσφέρει παρηγοριά.


Τώρα θα μας πεις αυτό επιστημονικά πως ερεύνησαν το οτι ο σκύλος σου στεναχωριέται μαζί σου!

Η Dr Deborah Custance και Jennifer Mayer από το τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου ανέπτυξαν ένα τεστ για να εξετάσουν κατά πόσο τα κατοικίδια σκυλιά μπορούσαν να ανταποκριθούν στις συναισθηματικές καταστάσεις που μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος. Στο πείραμα συμμετείχαν 18 κατοικίδια σκυλιά διαφορετικών ηλικιών και από διαφορετικές ράτσες. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες τους ή από αγνώστους να προσποιηθούν ότι κλαίνε, ότι σιγοτραγουδούν με περίεργο τρόπο ή ότι κάνουν μια συζήτηση. Τα περισσότερα σκυλιά κοίταξαν προς το μέρος και στη συνέχεια πλησίασαν και ακούμπησαν εκείνους που έκλαιγαν, ενώ κανένα δεν πλησίασε εκείνους που έκαναν συζήτηση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ