2018-02-22 10:02:26
Φωτογραφία για Πλώρη για κατασκευή δύο Αιολικών Πάρκων 40 MW στην Αιτωλοακαρνανία
Συμβόλαιο για την κατασκευή 2 αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 40 MW στην Ελλάδα, ανέλαβε η Γερμανική κατασκευάστρια ανεμογεννητριών, Nordex. Η εταιρεία έχει συνάψει σύμβαση με την Hellenic Capital Partners (HCP), μία ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης επιχειρηματικών κεφαλαίων & ιδιωτικών συμμετοχών, για την εγκατάσταση 16 ανεμογεννητριών στον χώρο δύο γειτονικών αιολικών έργων στο Αυλάκι Αμφιλοχίας.

Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται και η συντήρηση των ανεμογεννητριών για περίοδο 15 ετών και, γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό, η εταιρεία θα κατασκευάσει σταθμό συντήρησης πλησίον των αιολικών.

Πιο συγκεκριμένα, φορέας υλοποίησης του εν λόγω έργου είναι ένα ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο που διαχειρίζεται η HCP, με επίκεντρο τις επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ στην Ελλάδα.

«Το έργο αυτό θα μας επιτρέψει να αναπτυχθούμε σε μία αγορά, με έντονη παρουσία αιολικών, και να επεκτείνουμε περαιτέρω την παρουσία μας. Αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα για τις επιχειρήσεις μας στην Ευρώπη», σημείωσε ο Ισπανός Chief Sales Officer της Nordex, Patxi Landa σχετικά. Υπολογίζεται ότι οι 2 νέες μονάδες θα ενταχθούν στο δίκτυο μέχρι το τέλος του 2018.


Η Nordex

Ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει αιολικά άνω των 21 GW σε πάνω από 25 αγορές, με πωλήσεις 3,4 δισ. ευρώ το 2016. Αυτή τη στιγμή απασχολεί περίπου 5.000 εργαζόμενους ενώ το δίκτυο παραγωγής περιλαμβάνει εργοστάσια σε Γερμανία, Ισπανία, Βραζιλία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ινδία. Η γκάμα των προϊόντων επικεντρώνεται πρωτίστως σε χερσαίες τουρμπίνες δυναμικότητας 1.5-4.5 MW.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα, για το 2017, η Nordex προμήθευσε το 10,6% των νέων ανεμογεννητριών, πίσω από τις Vestas (47,1%), Enercon (22,9%) και Siemens-Gamesa (19,4%).
ypodomes.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ