2018-02-22 10:59:56
Φωτογραφία για Ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει να φιμώσει Έλληνα μπλόγκερ
Το επίμαχο γράφημα του Jo Di

Να επεκτείνει το καθεστώς καταστολής των δημοκρα­τικών δικαιωμάτων που επικρατεί στην Τουρκία και στο Διαδίκτυο φαίνεται να επιχειρεί η κυβέρνηση Ερντογάν, στοχοποιώντας μεταξύ άλλων και τον γνω­στό για τα γραφήματά του Έλληνα μπλόγκερ Jo Di. Έτσι ζητά μέσω δικαστικής οδού να «κατέβει» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφημά του. Αυτό επι­κρίνει έντονα τις πρακτικές της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι τόσο στους αντιφρονούντες στην Τουρ­κία όσο και στους Κούρδους.

Σύμφωνα με όσα ο ίδιος ο Jo Di ανάρτησε στον ιστότοπό του, «σήμερα το πρωί έλαβα ένα e-mail από το νομικό τμήμα του Twitter. Σε αυτό έχει επισυναφθεί μια απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η διαγραφή δημο­σιεύσεων από διάφορους χρήστες σε διάφορα κοι­νωνικά δίκτυα που αφορούν στη δράση του Ερντογάν. To Twitter αναλαμβάνει να ενημερώσει και να προτρέψει (κατά κάποιον τρόπο) τους χρήστες να διαγρά­ψουν μόνοι τους τις δημοσιεύσεις τους, γιατί όπως αναφέρει ενδεχομένως θα κληθεί το ίδιο να λάβει δράση (να τις διαγράψει από μόνο του)».


Το επίμαχο γράφημα του Έλληνα μπλόγκερ αναφέρεται στις διαδηλώσεις που έγιναν στην Τουρκία το 2015 και αναπαριστά το σύνθημα «Δολοφόνε Ερντογάν» που φώναζαν οι διαδηλωτές. Προφανώς η κίνηση εναντίον του συγκεκριμένου γραφήματος είναι απλώς μία πλευρά της συστηματικής προσπάθειας της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής να εξωραΐσει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την εικόνα για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας.

Ενδεικτικό είναι πως οι δικαστικές διώξεις κατά αναρ­τήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφορούν αναρτήσεις που έχουν γίνει από το 2015 έως και τον Φεβρουάριο του 2018. Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν και γελοιογραφία, δείγμα των αντιλήψεων της τουρκικής κυβέρνησης που θεωρεί ανεπιθύμητη ακόμη και αυτού του είδους την κριτική. Ενδεικτική είναι άλλωστε και η καταγγελία της Διεθνούς Αμνηστίας ότι στην Τουρκία το 95% του Τύπου ελέγχεται από τον Ερντογάν, ενώ «δημοσιογράφοι βρίσκονται φυ­λακισμένοι και δικάζονται ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων επειδή απλώς έχουν αρθρογραφήσει εναντίον του Ερντογάν».

Γ. ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

(ΕΘΝΟΣ-21/02/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ