2018-02-22 11:29:43
Φωτογραφία για Αφαίρεσαν το μετάλλιο από την καλλονή του κέρλινγκ αφού έπιασαν ντοπέ τον σύζυγό της
Με απόφαση του ανώτατου αθλητικού δικαστηρίου (CAS) - Ο Αλεξάντερ Κρουσελνίτσκι επιμένει ότι δεν έκανε ποτέ του «ηθελημένα» χρήση απαγορευμένης ουσίας αποδίδοντας την υπόθεση σε σαμποτάζ συναθλητή του Να αφαιρέσει το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε

στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Νότιας Κορέας το ζευγάρι των Ρώσων αθλητών του κέρλινγκ, της Αναστάσια Μπριζγκάλοβα και του Αλεξάντερ Κρουσελνίτσκι, αποφάσισε την Πέμπτη το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο (CAS) αφού ο σύζυγος και συναθλητής της Ρωσίδας καλλονής εντοπίστηκε ντοπέ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του CAS που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου «ο Κρουσελνίτσκι αποκλείεται από το μικτό διπλό στο κέρλινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018 και τα αποτελέσματα που πέτυχε η ομάδα του στο ίδιο άθλημα ακυρώνονται με ό,τι συνεπάγεται αυτό».

Ο Κρουσελνίτσκι την Τετάρτη σε δήλωσή του είχε ανακοινώσει ότι θα αποδεχθεί την τιμωρία αν και επέμεινε στην εκδοχή ότι δεν έκανε ηθελημένα χρήση της απαγορευμένης ουσίας.


«Ποτέ δεν παραβίασα κάποιον αθλητικό κανόνα και δεν έχω κάνει ποτέ χρήση απαγορευμένων ουσιών. Φτάσαμε μέχρι το μετάλλιο με σκληρή δουλειά και συνεχή προπόνηση. Είναι ανόητο να αρνηθώ ότι ανιχνεύθηκε η ουσία αφού επιβεβαιώθηκε με δύο ξεχωριστά τεστ» δήλωσε ο 25χρονος Ρώσος προσθέτοντας ότι δεν θα υποβάλει έφεση γιατί «αυτό δεν θα έχει νόημα».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Κρουσελνίτσκι είχε βρεθεί θετικός στη χρήση της ουσίας μελδόνιο.

Ο σύζυγος της Αναστάσια είχε υποστηρίξει ότι πρόκειται για σαμποτάζ από συναθλητή του που δεν επιλέχθηκε για να ταξιδέψει στη Νότια Κορέα για τους αγώνες και γι' αυτό «πείραξε» το ποτό του σε προπονητικό κέντρο πριν ο Κρουσελνίτσκι να φτάσει στην Πιονγκτσάνγκ.

Η επίμαχη ουσία είναι αυτή στην οποία βρέθηκε θετική και η Μαρία Σαράποβα το 2016 με αποτέλεσμα να μείνει εκτός κορτ για 15 μήνες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ