2018-02-22 14:48:37
Φωτογραφία για Γιορτάστηκε η μνήμη του τοπικού μας Αγίου Γεωργίου επισκόπου Αμάστριδος στη ΒΟΝΙΤΣΑ (ΦΩΤΟ)
Χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ.κ.ΚΟΣΜΑ 

        Με κατάνυξη εορτάσθηκε χθες Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Γεωργίου επισκόπου Αμάστριδος, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Βόνιτσας. Ο Άγιος Γεώργιος Αμάστριδος ασκήτεψε στην ευρύτερη περιοχή της Βόνιτσας και συγκαταλέγεται μεταξύ των τοπικών μας Αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

     Την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο..       Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς επεσήμανε ότι ο Άγιος Γεώργιος Αμάστριδος, ιδιαιτέρως ποθούσε την Θεία Κοινωνία. Μας υπενθυμίζει τους πρώτους χριστιανούς οι οποίοι με πόθο λαχταρούσαν την Θεία Κοινωνία και γιαυτό θεσπίσθηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

    Και ο Άγιος Γεώργιος και οι πρώτοι χριστιανοί, υπενθυμίζουν σε εμάς ότι οφείλουμε να επιποθούμε και εμείς την τακτική Θεία Κοινωνία, στην οποία πάντα να έτοιμοι και με άδεια πνευματικού να προσερχόμαστε.


      Στην Θεία Λειτουργία εκκλησιάσθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Βόνιτσας προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές και συμβουλές.

Εκ του Ιερού Ναού

——————–

  Ο Άγιος Γεώργιος καταγόταν από την Κρώμνη της Αμάστριδος του Πόντου και γεννήθηκε από ευσεβείς γονείς, τον Θεόδωρο και την Μεγεθώ.

    Μετά τις σπουδές του, απήλθε στο όρος της Συρικής και εκεί αφού βρήκε Γέροντα ασκητή διδάχθηκε τα της μοναχικής πολιτείας και έλαβε από αυτόν το αγγελικό σχήμα.         Μετά τον θάνατο του Γέροντά του μετέβη στην πόλη Βόνιτσα της Ακαρνανίας και ασκήτευε εκεί. Όταν μετά την κοίμηση του Επισκόπου Αμάστριδος κενώθηκε η θέση αυτού, η Εκκλησία αμείβουσα τις αρετές και τα χαρίσματά του, τον έταξε ποιμένα της Εκκλησίας της Αμάστριδος, την οποία ποίμανε θεοφιλώς και θεαρέστως. Η χειροτονία του Αγίου σε αρχιερέα έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

        Ο Άγιος διακόνησε την Εκκλησία, φρόντισε τον ιερό κλήρο και ενδιαφέρθηκε για την προστασία ορφανών και χηρών, τη διατροφή και τη συντήρηση των πτωχών και την απαλλαγή τους από χρέη. Ο Θεός, βλέποντας την οσιακή του πολιτεία, τον αξίωσε και του χαρίσματος της θαυματουργίας.

Ο Άγιος Γεώργιος κοιμήθηκε με ειρήνη το έτος 805 μ.Χ.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ