2018-02-22 16:59:40
Φωτογραφία για Αιτωλοακαρνανία: Έρχονται 1.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί!
Μαζική διαμαρτυρία χθες το πρωί στη ΔΟΥ Αγρινίου ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις

«Πρεμιέρα» έκαναν χθες οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων από τράπεζες και ιδιώτες. Παράλληλα, στο Αγρίνιο ως απάντηση διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Αγρινίου, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και συμμετείχαν διάφοροι φορείς και σωματεία της περιοχής. Μετά την δυναμική συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των διαδηλωτών με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ, όπου του κατατέθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Η νέα πραγματικότητα για τους οφειλέτες προβλέπει 1.000 πλειστηριασμούς μηνιαίως. Τουλάχιστον 7.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα πρέπει να έχουν γίνει από τις τράπεζες μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ τουλάχιστον 6.000 ακόμα θα πρέπει να ακολουθήσουν στο διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2018. Τους αριθμούς αυτούς υπαγορεύει… το «χρονοδιάγραμμα» που έχουν θέσει οι δανειστές στις τράπεζες, με την Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν να προβλέπει 40.000 πλειστηριασμούς ετησίως τα επόμενα τρία χρόνια.


Για «πρεμιέρα» στην Αθήνα χθες βγήκαν στο ηλεκτρονικό σφυρί 70 ακίνητα, ενώ μέχρι και την Τρίτη είχαν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα 1.780 πλειστηριασμοί. Στην Αιτωλοακαρνανία ήταν προγραμματισμένοι χθες ακόμη 3 πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Αγρινίου που αφορούσαν χωράφια και καταστήματα Αγρινιωτών, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινήματος «Δικαίωμα στη Ζωή» Πολύτιμο Πρέντζα: «αναμένεται κατά την πρώτη περίοδο 1.000 πλειστηριασμοί στην Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή από σήμερα (χθες) 21/2 μέχρι και 01/05 και αναμένουμε και την πιστοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για να δούμε τι θα γίνει με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στο εξής».

Το δεύτερο κύμα πλειστηριασμών θα ξεκινήσει από 01/05 και θα αφορά χρέη στις ΔΟΥ, στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στις ΔΕΚΟ, στου Δήμους και στις εταιρείες Κοινοχρήστων. Οι πλειστηριασμοί αυτοί θα είναι για χρέη άνω των 500 ευρώ.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλης Κατσιγιάννης που έλαβε την πρωτοβουλία για την χθεσινή κινητοποίηση δήλωσε στη «Σ»: «Το ΕΚΑ πήρε την πρωτοβουλία αυτή και δεν θα σταματήσει εδώ, καθώς θέλει τη δημιουργία μετώπου στην επίθεση. Υπάρχει λύση και αυτή είναι στα δικά μας χέρια. Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να αναστρέψουμε τα σχέδιά τους. Το 2010 οι οφειλέτες ήταν περίπου 1 εκατ. σήμερα ο αριθμός αυτός είναι στα 4,2 εκατ. Σήμερα χρωστάνε 3,2 εκατ. άνθρωποι, λαϊκές οικογένειες, από 500 μέχρι 3.000 ευρώ. Η σημερινή κυβέρνηση είναι συνέχεια των προηγούμενων. Εμείς λέμε όχι στους πλειστηριασμούς. Θα μας βρουν αντιμέτωπους».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης τόνισε: «Δεν θα μείνει κανείς ανυπεράσπιστος. Ενιαία πρέπει να αντιπαλέψουμε την κατάσταση αυτή. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Υπάρχουν απλήρωτοι παραγωγοί. Κάτω τα ξερά σας από τη λαϊκή περιουσία».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αγρινίου Γιώργος Πολύζος επισήμανε: «βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί ξέρουμε καλά ότι ο καθένας από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αν δεν σηκωθούμε από τον καναπέ δεν θα κάνουμε κάτι. Όσο πιο δυνατοί θα γινόμαστε, τόσο λιγότερα μέτρα θα παίρνουν σε βάρος μας». Χαιρετισμό έκανε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης. 

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ