2018-02-22 19:40:08
Φωτογραφία για “Δεν υπάρχει ραντεβού της Ειρήνης με τον σύντροφο της” -Αίσθηση από την αλλαγή της μαρτυρίας του κυνηγού
   -Διαψεύδονται οι πληροφορίες, που χθες προκάλεσαν αναστάτωση και εικόνα ανατροπής στην υπόθεση της εξαφάνισης και του θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη από την Κατοχή 

    -“Περίεργη” αλλαγή της μαρτυρίας κυνηγού που υποστήριζε ότι δεν είδε το αυτοκίνητο το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου στην παραλία Φωτμού

      Η πληροφορία ότι λίγο πριν την εξαφάνιση η Ειρήνη συναντήθηκε με τον σύντροφο της και τον αδελφό του στο παραλίμνιο σημείο που βρέθηκε δυο μέρες μετά νεκρή και μάλιστα είχε μαζί του έντονο καυγά, εξαιτίας των μηνυμάτων που έστειλε στην σύζυγο του, προκάλεσε αίσθηση και συνθήκες νέων δεδομένων, με αποτέλεσμα να προκληθεί και η έντονη αντίδραση την συνηγόρων της οικογένειας Λαγούδη.

        Ο αδελφός της Γιώργος, κατήγγειλε την Τετάρτη μάλιστα πώς ενώ μίλησε με τον σύντροφο της Ειρήνης στο τηλέφωνο το Σάββατο και ενώ αγωνιούσε , αναζητώντας την αδελφή του, ουδέποτε ενημερώθηκε από τον ίδιο για τη συνάντηση αυτή
. Και κάπου εδώ περιπλέκονται τα πράγματα, μιας και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του agriniopress.gr, μέσα στη δικογραφία, δεν περιλαμβάνεται τέτοιο δεδομένο.....       Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτό το ραντεβού δεν έγινε ποτέ, δεν περιλαμβάνεται σχετική περιγραφή στην δικογραφία και ο φίλος της Ειρήνης Λαγούδη δεν συναντήθηκε ποτέ μαζί της μετά τη νύχτα που πέρασαν στην Αθήνα την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, όταν και η Ειρήνη έστειλε το πρώτο από τα δυο μηνύματα στην σύζυγό του.

        Ακολούθησε το δεύτερο μήνυμα στην σύζυγο την Παρασκευή, ο καυγάς του συντρόφου της Λαγούδη με τη γυναίκα του και μετά οι απελπισμένες κλήσεις και τα μηνύματα της Ειρήνης, που δεν είχαν ανταπόκριση. Η απελπισία της και η άσχημη ψυχολογική της κατάσταση περιγράφεται και στο email που έστειλε τον αδελφό της αλλά και στην κατάθεση της κόρης της, με την οποία επέστρεφαν μαζί από την Αθήνα την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου.

        Τα περισσότερα από τα παραπάνω είναι γνωστά από τις πρώτες μέρες της υπόθεσης, που απασχολεί την επικαιρότητα, τις περισσότερες φορές, χωρίς να υπάρχει στην πραγματικότητα κάποια σοβαρή εξέλιξη. Η πίεση της κοινής γνώμης, η άρνηση της οικογένειας να δεχθεί το μοιραίο αλλά και οι υπερβολές από μερίδα μέσων ενημέρωσης που τις περισσότερες φορές συντηρούσαν το θέμα, μόνο και μόνο επειδή κέντριζε το ενδιαφέρον του κοινού ή έδινε αναγνωρισιμότητα σε αυτούς που την επιζητούσαν, δημιούργησαν ένα σασπένς που μετέτρεψε την τραγική υπόθεση σε σίριαλ… 

      Άλλωστε, όσοι είχαν γνώση της υπόθεσης από την αρχή επισήμαιναν πως τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ της αυτοκτονίας. Κάτι που φαίνεται πως ισχύει, μέσα από τα όσα περιέχονται στην δικογραφία και κυρίως τα ευρήματά της τοξικολογικής εξέτασης και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

         Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι η 44χρονη περιέλουσε το σώμα της με πετρέλαιο και έβαλε φωτιά, ενώ βρισκόταν στη θέση του οδηγού. Οι παραμορφώσεις στο πρόσωπο αναφέρεται ότι προήλθαν από τα αποκαΐδια της οροφής στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Για το πώς βρέθηκε στο πίσω κάθισμα, λέγεται ότι προφανώς πρόκειται για μία υποσυνείδητη ύστατη προσπάθεια αυτοπροστασίας, ήταν όμως πλέον πολύ αργά.

Η “περίεργη” μαρτυρία του κυνηγού και η αλλαγή στην κατάθεση

          Ένα επιπλέον περιστατικό που δείχνει το πώς κάποιοι χειρίστηκαν την υπόθεση, προκαλώντας αναστάτωση πρωτίστως στην οικογένεια της άτυχης Ειρήνης, είναι αυτό με τον περιβόητο κυνηγό που υποστήριξε πως στις 4 με 5 το απόγευμα του Σαββάτου, βρίσκονταν στην παραλία Φωτμού και δεν είδε εκεί το αυτοκίνητο της Ειρήνης.

     Η μαρτυρία αυτή προκαλούσε συνθήκες ανατροπής μια και δημιουργούσε ένα σοβαρό χρονικό “κενό” με βάση τις καταγραφές των καμερών ασφαλείας  στη διαδρομή της Ειρήνης από το Αγρίνιο στην Τριχωνίδα.

     Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μαρτυρία  αμφισβητήθηκε ως προς την αξιοπιστία της μιας και ο κυνηγός για μέρες δεν το κατέθετε επίσημα στην Αστυνομία. Παρόλα αυτά επιδείχθηκε μια πρωτοφανής επιμονή από ορισμένους στην επίκληση της μαρτυρίας του και στην αξιοπιστία του. Όσοι επέλεξαν να το κάνουν, διαψεύστηκαν οικτρά τελικά, μιας και ο κυνηγός κλήθηκε από την Αστυνομία και κατέθεσε πως το αυτοκίνητο δεν το είχε δει στις… 13:30 το μεσημέρι! Γεγονός απόλυτα φυσιολογικό και αυτονόητο, μιας και οι κάμερες κατέγραψαν μετά τις δυο το χρυσαφί Ford Ka της Ειρήνης να κινείται προς την Τριχωνίδα.

      Ερωτώμενοι αστυνομικοί για την αλλαγή στάσης του κυνηγού, προτίμησαν να μην το σχολιάσουν         Κατά τα άλλα οι νομικοί σύμβουλοι της οικογένειας, δεν έχουν λάβει την δικογραφία, μιας και από αυτήν λείπουν κάποια σημαντικά πράγματα , όπως οι ιστολογικές εξετάσεις (που θα αργήσουν αρκετά), η πραγματογνωμοσύνη των ειδικών που όρισε το Δημόσιο, αλλά και αυτών της οικογένειας κλπ. Απαιτείται, λέει χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων κ. Ζώης, μια “δικονομική ωρίμανση” για να κριθεί στη συνέχεια από τον Εισαγγελέα της υπόθεσης το τι θα γίνει. Την ίδια στιγμή ο κ. Ταουξής, επικεφαλής της νομικής ομάδας, προανήγγειλε σήμερα σειρά ενεργειών που “θα προκαλέσουν εξελίξεις”…

http://www.agriniopress.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ