2018-02-23 07:48:27
Φωτογραφία για Μετακινήσεις Στρατιωτικού προσωπικού
Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής ΠΟΜΕΝΣ: Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία

Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), κατόπιν της σχετικής επιστολής της Ε.Σ.Π.Ε.Αιτωλοακαρνανίας, σας γνωστοποιεί το θέμα που αφορά στις μετακινήσεις του στρατιωτικού προσωπικού.

  

  Συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας εδρεύουν τρεις Μονάδες, το Α/Απ Ακτίου και το Κλιμάκιο Φύλαξης Αγρινίου (Πολεμική Αεροπορία) και το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου (Στρατός Ξηράς).

 Η μετακίνηση πολλών συναδέλφων από την κατοικία διαμονής τους προς τις Μονάδες τους, πραγματοποιείται με ιδία μέσα, μέσω Ιονίας οδού ή της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου. Η οικονομική τους επιβάρυνση είναι πολύ μεγάλη και στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς να υφίσταται εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης
. Ειδικά όσοι διαμένουν στις πόλεις Πρέβεζας και Άρτας και υπηρετούν στο Α/Απ Ακτίου θα πρέπει υποχρεωτικά να πραγματοποιούν διέλευση από την υποθαλάσσια σήραγγα με κόστος 3 ΕΥΡΩ ανά διέλευση, ενώ όσοι πρέπει να μετακινηθούν εντός του νομού Αιτωλοακαρνανίας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το παλαιό οδικό δίκτυο ή για μεγαλύτερη ασφάλεια την Ιονία οδό. Σημειώνεται ότι το παλαιό οδικό δίκτυο, στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τροχαίων ατυχημάτων. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα θρηνήσαμε δύο Σμηνίτες και ένας ακόμα τραυματίστηκε κατά την επιστροφή στις οικίες τους από υπηρεσία στο Α/Απ Ακτίου.

       Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,

                      Επισημαίνουμε ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκτελούν πάντα στο ακέραιο το καθήκον τους και σε περιπτώσεις που απαιτείται να μεταβούν στην Μονάδα τους εκτάκτως, δεν περιμένουν ούτε απαιτούν την διάθεση από την Υπηρεσία υπηρεσιακού οχήματος, αλλά αντιθέτως μεταβαίνουν σ’ αυτήν, το ταχύτερο δυνατόν με ιδία μέσα, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό με όλα τα έξοδα μετακίνησης.

                       Η Π.ΟΜΕ.Ν.Σ. εισηγείται στα πλαίσια ότι το 2018 αποτελεί για το ΥΕΘΑ έτος μέριμνας προσωπικού, την πρόβλεψη ειδικής χρέωσης στα στελέχη των Ε.Δ. που υπηρετούν στις προαναφερόμενες Μονάδες, η οποία να στηρίζεται στην έκδοση ειδικής εκπτωτικής κάρτας, ώστε να χρεώνεται η αρχική διέλευση από τα διόδια και να μην χρεώνεται η επιστροφή εντός της ίδιας ημέρας.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ