2018-02-23 08:07:19
Φωτογραφία για Χορήγηση επιδόματος θέσης ευθύνης στους διοικητές Αστυνομικών Υπηρεσιών
Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Όπως είναι γνωστό, έχει τεθεί σε ισχύ και εφαρμόζεται από την αρχή της χρονιάς (αναδρομικά από

01/01/2017) το νέο μισθολόγιο στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται κλιμακωτά η χορήγηση επιδόματος θέσης ευθύνης σε όσους φέρουν το βαθμό του Αστυνόμου Α΄ και άνω. Αυτός ο διαχωρισμός όμως δημιούργησε στη πράξη μια κατάφωρη αδικία στους κατώτερους Αξιωματικούς (Αστυν.Β΄ & Υπαστ.Α΄-Β΄) που έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης ήτοι διοίκησης υπηρεσιών και ελάμβαναν μέχρι πρότινος το συγκεκριμένο ως επίδομα διοίκησης.

      Τα στελέχη αυτά που επιλέχτηκαν ως κατάλληλοι & ικανοί να διοικούν αστυνομικές υπηρεσίες, κατά κοινή ομολογία θα έπρεπε να επιβραβεύονται και όχι να στερούνται κινήτρων. Στη πλειοψηφία τους πρόκειται για Αστυν.Β΄ (ΣΑΕΑ ή ΤΕΜΑ) και παραμένουν σε αυτό το βαθμό λόγω αλλαγής ασφαλιστικού νόμου [ελάχιστες εκροές], αλλαγής βαθμολογίου [Π.Δ 81/2016] και της ανυπαρξίας κενών οργανικών στον Αστυν.Α΄, μολονότι αρκετοί διαθέτουν τα τυπικά προσόντα προαγωγής, οπότε θα το ελάμβαναν.


      Συγκεκριμένα στην  Περιφέρεια  Α.Μ.Θ , οι Διοικήσεις Αξιωματικού, μετά και την πρόσφατη αναδιοργάνωση / αναδιάταξη των αστυνομικών υπηρεσιών, οι οποίες έχουν κατώτερους Αξιωματικούς-διοικητές σε θέσεις ευθύνης, είναι συνολικά (25) είκοσι πέντε !! Και εδώ έγκειται το παράδοξο, ότι ενώ μειώθηκε αισθητά σε πανελλήνια βάση ο αριθμός των αστυνομικών υπηρεσιών επιπέδου αστυνομικού τμήματος  λόγω της αναδιάρθρωσης, εξαιρέθηκαν του συγκεκριμένου επιδόματος μερικοί (οι κατώτεροι Αξ/κοι) εκ των αριθμητικά λιγότερων Διοικητών του νέου οργανογράμματος, αν και το ελάμβαναν ΟΛΟΙ και μάλιστα πιο αυξημένο (επίδομα διοίκησης) , όταν  υπήρχαν αρκετά περισσότερες διοικητικές δομές !!!

     Οι υπηρεσίες αυτές στην περιφ. Ανατ. Μακεδονίας Θράκης αναλυτικά είναι:

1. Στη Δ.Α Δράμας τέσσερις (4) Διοικητές υπηρεσιών [Α.Τ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ, Α.Τ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ, ΤΣΦ Κ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΤΣΦ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ]

2. Στη Δ.Α Καβάλας δύο (2) διοικητές υπηρεσιών [Α.Τ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ Α.Τ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ]

3. Στη Δ.Α Ξάνθης δύο (2) διοικητές υπηρεσιών [Α.Τ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΣΦ ΞΑΝΘΗΣ]

4. Στη Δ.Α Ροδόπης πέντε (5) διοικητές υπηρεσιών [ΤΣΦ ΣΑΠΩΝ, ΤΣΦ ΙΑΣΜΟΥ, Α.Τ ΙΑΣΜΟΥ, Α.Τ ΣΑΠΩΝ ΚΑΙ Α.Τ ΑΡΡΙΑΝΩΝ]

5. Στη Δ.Α Αλεξ/πολης τέσσερις (4) διοικητές υπηρεσιών [ΤΣΦ ΤΥΧΕΡΟΥ, ΤΣΦ ΣΟΥΦΛΙΟΥ, Α.Τ ΦΕΡΩΝ ΚΑΙ Α.Τ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ]

6. Στη Δ.Α Ορεστιάδας οκτώ (8) διοικητές υπηρεσιών [Α.Τ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΤΔΕ ΟΡΜΕΝΙΟΥ, Α.Τ ΤΡΙΓΩΝΟΥ, ΠΡΟΚΕΚΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΤΣΦ ΚΥΠΡΙΝΟΥ, ΤΣΦ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΤΣΦ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΤΣΦ ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ]

     Σε όλες αυτές τις παραπάνω υπηρεσίες, εάν προσθέσουμε και τους Διοικητές των Αστυνομικών Σταθμούς της περιφ.ΑΜΘ (που δεν αναφέραμε χάριν συντομίας), εύκολα διαπιστώνεται το μέγεθος του προβλήματος/άνισης μεταχείρισης.       

     Κατόπιν, των ανωτέρω αναλυτικώς αναφερομένων παρακαλούμε θερμά τη πολιτική και φυσική μας ηγεσία για την επίλυση του ζητήματος που προέκυψε με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου προκειμένου για την οικονομική αποκατάσταση των μελών μας Αξιωματικών με σκοπό την πρόβλεψη – επέκταση  χορήγησης του εν θέματι επιδόματος θέσης ευθύνης και στους κατώτερους Αξιωματικούς οσάκις ΑΣΚΟΥΝ ΧΡΕΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ υπηρεσίας.

     κκ.Βουλευτές Περιφ.ΑΜΘ, παρακαλούνται για ενημέρωσή τους και περαιτέρω τη δική τους θεσμική στήριξη – προώθηση του δίκαιου αυτού αιτήματος.

    ΠΟ.ΑΞΙ.Α & Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αξιωματικών κοινοποιείται για τις δικές τους ενέργειες.                                                                                     

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ             ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ